2200 Børn & Musik – Børnemusikfestival på Nørrebro

Nørrebros helt egen børnemusikoplevelse ud over det sædvanlige.
Billede
Koncert i 2016 med ”Spillopperne” på Den Bemandede Legeplads HTØ
Fotograf
Anne Roesen

Festivalen er tilbage den 23.-26. maj 2024, programmet er på vej.

 

2200 Børn & Musik

En non-profit børnemusikfestival, hvor en række centrale aktører på Nørrebro er gået sammen om at skabe en fantastisk musikoplevelse for børn. Festivalen afspejler bydelens mangfoldighed og inddrager børnene og øvrige beboere i aktivt, at være medskabere på deres egen festival med professionel musik. Ved at samles om musikken i børnehøjde, kan høj og lav, stor og lille samles om en god kulturoplevelse i deres eget lokalområde.

Medarrangørerne tæller både offentlige og private aktører. Festivalen inddrager børnene via skolesamarbejde, og giver derved op til 100 lokale børn mulighed for at optræde foran et større publikum med et forberedt musiknummer sammen med professionelle musikere. 

Hvor foregår 2200 Børn & Musik?

Festivalen løber over fire dag i maj og foregår på HTØ legepladsen i Hans Tavsens Park, Bispeengens bemandede legeplads i Lundtoftegade og i Thorsparken. På fire dage præsenteres 12 live koncerter med professionelle musikere.

Hvem er med til at lave 2200 Børn & Musik?

Flere forskellige aktører indgår i samarbejdet omkring 2200 Børn & Musik:

Kultur og Fritid Nørrebro: er tovholder for projektet herunder ansvaret for den økonomiske del. Sammen med DPA (Danske Populær Autorer) startede vi festivalen i 2011. DPA og Nørrebro Lokaludvalg bidrager med økonomisk støtte til festivalen. 

Boligsociale indsatser: NørreBrobyggerne og Områdefornyelsen Bispeengen står for at kontakte og inddrage beboerne i de tilknyttede områder.

Hellig Kors Kirken: bidrager med lokaler i tilfælde af regn, således at festivalen stadig kan afholdes.

HTØ og Bispeengen Den bemandede legeplads: Legepladserne danner ramme for festivalen i de tre første dage, de er en del af projektgruppen, den praktiske afvikling og bidrager med kontakt til institutioner og skoler.

Lokale beboere: en stor del af festivalens afvikling er inddragelse af lokale beboere, der på den måde bliver medejere af projektet og har stor indflydelse på at skabe og opretholde den stemning, der omgiver festivalen.

Lokale folkeskoler: 0. klasser fra Blågård Skole, Nørrebro Park Skole, Rådmandsgade Skole og Guldberg Skole er inviteret til at deltage i workshops med musikere og som optrædende på festivaldagene.

Hvorfor 2200 Børn & Musik?

Med festivalen er vores håb at udbrede kendskabet og glæden ved musik. Vi ønsker, at alle børn på Nørrebro - fra de er helt små - skal have lov til at opleve musik og få mulighed for at deltage og udtrykke sig igennem musikken.

Med festivalen ønsker vi at samle Nørrebro, og berige bydelen med stemning og musik. Festivalen giver lokale beboere en årlig fælles reference, der binder folk sammen. Derudover styrker festivalen også arbejdsfællesskabet mellem de aktører, der indgår i projektet.