Velkommen i Det Grønne Hjørne på Blågårdens Bibliotek

24.06.2019
I Det Grønne Hjørne kan planteinteresserede fremover få grøn inspiration, læse i lækre bøger om planter og deltage i grønne aktiviteter.

Blågårdens Bibliotek byder velkommen i Det Grønne Hjørne, hvor planteinteresserede fremover kan få grøn inspiration, mødes med havegruppen og deltage i grønne aktiviteter. Det Grønne Hjørne er skabt i samarbejde med Områdefornyelsen Indre Nørrebro og består af et område i biblioteket med lækre have- og plantebøger, som kan læses på stedet, samt gratis pjecer, og desuden er biblioteksrummet blevet udvidet i form af en ny læsehave. I en baggård er et grønt areal nænsomt og tålmodigt blevet plejet og næret i årevis, så der nu står en byhave i fuldt flor med en lang række smukke og farverige blomster og planter samt træer i flere meters højde. Her kan man læse, slappe og nyde sommersolen i ro og mag. Alt, vi beder om, er, at man tager hensyn til folk omkring sig og undlader at ryge.

Læsehaven blev indviet den 13. juni med et oplæg om økologiske byhaver af haveskribent Jens Juhl og fulgt op af en plantekoncert, hvor Bo Thorning fra Fablab RUC og Ekkoflok/Valdemar fra Copenhagen Music Maker Space, der også holder til i huset, havde monteret elektroder på diverse planter, så de ved berøring resonerede gennem et sindrigt elektronisk kredsløb.

Det Grønne Hjørne er åbent for allerede interesserede, og læsehaven er åben alle dage i den bemandede åbningstid.

Har du lyst til at lave aktiviteter i Det Grønne Hjørne, så kig forbi eller skriv til Caroline på b23p@kk.dk.

Vel mødt i det grønne!