Sommerbogen: Danmarks største læsekonkurrence for børn!

12.06.2017
Læs og anmeld så mange bøger du kan i løbet af sommerferien og vind en masse fede præmier.

Sommerbogen er folkebibliotekernes landsdækkende læsekonkurrence. Hver sommer deltager tusindvis af børn og unge. I år begynder konkurrencen fredag den 16. juni og slutter lørdag den 26. august. 

Skal du i 1. klasse efter sommerferien, kan du være med for første gang. Skal du i 6. klasse er det sidste år, du kan være med. Alle derimellem er selvfølgelig også velkomne til at deltage. 

For at deltage skal du læse og anmelde tre bøger, som du selv vælger. Anmeldelserne kan laves på skrift eller som video. Det vigtigste er, at du skriver eller fortæller, hvad du synes om bogen, og at du har lavet anmeldelsen selv.

Alle, der læser og anmelder tre bøger, får en gratis bog som præmie. I år har du også mulighed for at vinde billetter til forestillingen "Vildheks", som er baseret på Lene Kaaberbøls bøger om Clara, 12. september kl. 19 på Østre Gasværk. Det er noget helt særligt på Blågårdens Bibliotek. Men du kan også deltage i konkurrencen på tværs af alle biblioteker om "bedste anmeldelse på skrift" og "bedste videoanmeldelse" i din aldersgruppe og vinde en iPad Mini og en masse fede bøger.  

Sommerbogen foregår både hos os på biblioteket og på biblo.dk, som er børnenes digitale bibliotek og mødested.

Sådan gør du:

  1. Læs en bog
  2. Find bogen på biblo.dk og klik på "lav en anmeldelse"
  3. Skriv din anmeldelse eller upload en video
  4. Gentag trin 1-3 med mindste tre forskellige bøger