Shawarma Baby, lysende huse og LOVE NØRREBRO - Scene N rykker ud på Nørrebro

27.04.2016
  • ""
  • ""
  • ""
  • ""
”LOVE Nørrebro er en hyldest til bydelens mangfoldighed set gennem Nørrebro-børnenes øjne…” - Scene N fra projektbeskrivelsen.

Der har været livlig aktivitet her i det tidlige forår. Scene N - Nørrebros helt egen teaterskole for børn og unge - har været ude på to folkeskoler for at lave tværkunstneriske projekter. Samtidig arbejdes med teaterskolens nye forestilling som har premiere under festivalen 48Timer den 1. maj.

LOVE NØRREBRO

Der er knald på, når 50 elever og fire professionelle kunstnere skal lave en teaterforestilling sammen – især når de gør det via både musik, visuel scenografi, tekster og fysisk teater. Og indholdet ikke er bestemt på forhånd – det udspringer af børnenes egne drømme, oplevelser og tanker om det sted de bor – nemlig Nørrebro.   

4. og 5. årgang på Rådmandsgades Skole og Nørre Fælled Skole har været de heldige, der har lagt elever til projektet. Børnene fik prøvet alle kunstarter og var med til at skabe de scener, der i sidste ende blev sat sammen til en forestilling, som kunne spilles for venner og familier. Børnene fandt selvfølgelig også selv på titler til forestillingerne – blandt andet den meget rammende titel ”Shawarma Baby”, som 4. klasserne på Rådmandsgades Skole kom op med. Både børn, skoler, kunstnere og forældre var meget tilfredse med resultatet: ”En super fed oplevelse med 4.-5. Klasse, der i samarbejde med Scene N i løbet af en uge havde produceret en forestilling, hvor musik, drama, medie og billedkunst var integreret”. - Nørre Fælled Skoles facebook 18. marts.

Kultur N stemmer i: ”Det er fantastisk at se hvordan Scene N arbejder med børnene og får dem til at folde sig ud. Vi ser et kæmpe potentiale i den måde at arbejde med scenekunst på Nørrebro” slår Stine Høi Sørensen, biblioteksleder på Nørrebro Bibliotek, fast.

Fakta om LOVE NØRREBRO

LOVE NØRREBRO er et huskunstnerprojekt, hvor børnene oplever en kunstnerisk proces sammen med professionelle kunstnere. Initiativtagere er Scene N v. Pernille Nedergaard Haugesen og Steen Nedergaard Haugesen. Rådmandsgades Skole og Nørre Fælled Skole deltog med 4. og 5. årgange, i alt 200 børn. De deltagende kunstnere er Nynne Haugaard (billede og installationskunstner), Steen Nedergaard Haugesen (sceneinstruktør), Pernille Nedergaard Haugesen (performer) og Tao Højgaard (international anerkendt musiker).

Fakta om Scene N

Scene N er en teaterskole for børn og unge på Nørrebro, som er startet på initiativ af Pernille og Steen Nedergaard Haugesen og forankret i Osramhuset. Scene N skaber kunst af, med og for børn fra Nørrebro, for at give dem mulighed for at udtrykke sig selv og være en del af kunstnerisk fællesskab. Teaterskolen har fået støtte fra Kulturstyrelsen, Statens Kunstfond og Nørrebro Lokaludvalg, og initiativet er et modelforsøg for arbejde med kunst og kultur i mangfoldige bydele. Scene N har tre hold om ugen og flere forestillinger i foråret – læs mere om Scene N her.