Ny lyskunst på Blågårds Plads

05.09.2019
  • Karoline H. Larsen
Pressemeddelelse: Vintermørket er på vej, men på brostenene foran Blågårdens Bibliotek lyser et nyt spektakulært, syvdelt kunstværk op.

Lyskunstværket hedder Univers og er skabt af kunstneren Karoline H. Larsen som en del af en tryghedsskabende indsats i Kultur- og Fritidsforvaltningen.

Værket er finansieret af Kultur- og Fritidsudvalget og Områdefornyelsen Nørrebro.

Tryghed med lys og kunst
Ved hjælp af farvet lys og delvist abstrakte motiver på brolægningen symboliserer kunstværket Univers et universelt energikredsløb, som lyser op i syv farvemotiver og dækker et område på 6 x 48 meter! Kunstværket skaber i de mørke timer en oplyst kantzone mellem Blågårdens Bibliotek og pladsen. Værket skaber således både en oplyst og inspirerende passage fra Blågårdsgade ned til bibliotekets indgang, og afspejler samtidig, på selve pladsen, det kulturelle liv, der foregår inde på biblioteket. Lyskunsten indbyder til, at man på pladsen bruger sin fantasi mere ved at gå på opdagelse i de flotte og forunderlige syv sammenhængende delværker. Alt i alt skal værket skabe en mere inspirerende, positiv og konstruktiv opmærksomhed på pladsen.

Univers
Karoline H. Larsen, som er kunstneren bag Univers, beskriver kunstværket således:

Næsten som malede pastelkridt lægger lysfarverne sig imod brostenene og gør vejen til en farverig silkeblød mosaik. De store umiddelbart abstrakte farveformer inviterer til at lade fantasien gå på opdagelse i de syv motiver. Kan du gætte hvad det er?

De syv motiver er fotos fra samskabende events fra Karoline H. Larsens kunstpraksis, hvor hun har arbejdet i byrum både nationalt og internationalt. Hun er mest kendt for sine Collective Strings-værker, hvor folk inviteres til spontan bevægelse og der trækkes spor af snor på tværs af offentlige rum. Det er også Karoline H. Larsen, der står bag lysværket SPOR i passagerne omkring pladsen.

Læs mere om værket her.

Indvielse
Fredag den 27. september kl. 18-20 indvies værket med et åbent arrangement på pladsen med taler, suppe, lidt til ganen og paneldebat om lys i byen i samarbejde med kunstneren, hendes lysingeniør fra ÅF Lighting samt forskningsprojektet Living with Nordic Lighting (RUC). Læs mere om arrangementet her.