Nørrebros unge tager ordet

13.11.2017
  • ""
  • ""
  • ""
  • ""
  • ""
  • ""
  • ""
  • ""
Ågårdens Ungefællesskab har to gange i løbet af efteråret inviteret til debat i cafeen på Kapelvej 44. Første gang handlede det om køn, seksualitet og etnicitet, og anden gang var fokus, hvor særligt førstegangsvælgerne skal sætte deres kryds til kommunalvalget.

Ågårdens Ungefællessakb er modig samling unge fra Ågården, der tidligere blandt andet har erobret Bornholm og sat diskrimination på dagsordenen til Folkemødet. Her i efteråret 2017 indtog de den lokale scene på Kapelvej 44 med hjertet og nyrgerrigheden forrest. 

I slutningen af oktober inviterede de unge til temaaften om køn, seksualitet og etnicitet. Sabaah, LGBT+ foreningen for etniske minoriteter, og forfatter og foredragsholder Mads Ananda Lodahl gav et åbent og ærligt indblik i, hvordan det er at være homoseksuel, transkønnet eller på anden måde afvige fra den seksuelle majoritet, og unge som gamle fik lov at stille spørgsmål. Det blev en stærkt og varm aften, som du kan få et indblik i her, hvis du selv gik glip af den.  

Lige efter valgplakaterne var hængt op i lygtepælene, var det politik, der var på programmet - særlig med fokus på førstegangsvælgere, som flere af de unge i Ågårdens Ungefællesskab er. Og hvem skal man så stemme på? Det kunne de unge og alle andre fremmødte blive klogere på ved at speeddate lokale politikere over en pizza ved de små borde i cafeen på Kapelvej. Her blev diskuteret, hvorfor klubberne i området har lukket i weekenderne, og hvorfor der er flere klubber for drenge end for piger. Trygge byrum, bander og fritidsjob var også nogle ting, som de inviterede politikere fik lov at forholde sig til og måske blev klogere på i dialog med lokale unge. Ved slutningen af arrangementet fremhævede flere politikere i hvert fald, at de også have lært noget af mødet. Og de unge fandt ud af, hvem de skal sætte kryds ved, finder vi nok først ud af den 21. november. 

Med til aftenen var Jonas Bjørn Jensen fra Socialdemokraterne, Badar Shah fra Alternativet, Gyda Heding fra Enhedslisten, Henrik Svendsen fra Dansk Folkeparti , Anahita Neshati Malakians fra Venstre, Alina Protsyk fra Radikale Venstre og Brian Engsig fra SF. Begge arrangementet var et samarbejde mellem Ågårdens Ungefællesskab, Det Gode Naboskab, Mellemfolkeligt Samvirke og Kapelvej 44/Støberiet. 

Er du ung har du mod på at inviterer til temaaften på Nørrebro, så kontakt gerne os for at høre mere om hvilke hjælp, vi kan tilbyde i forhold til lokaler, kommunikation og andet praktisk. Skriv en mail til ee8z@kff.kk.dk.