Nørrebros mangfoldige danseskole udvider

12.09.2016
  • ""
Dansestudie byder op til dans i hjertet af Nørrebro

For enden af Blågårdsgade finder vi danseskolen ELSTUDIO med ildsjælen Stine Ortvad i spidsen.

Siden år 2000 har studiet beriget Nørrebro med deres spændende udbud af dansehold og kurser for både børn, unge og voksne.

CphDance ved ELSTUDIO startede sin gang for 16 år siden og fik med tiden eget danselokale på Fælledvej. Nu har de mange års arbejde med dans og kultur fået nyt liv i danseskolens nye hjem med kontor og lille studie i Blågårdsgade.
Foreningen bruger nu både nogle af Nørrebros bedste danselokaler i Korsgadehallen, Kapelvej 44 og Støberiet, og derudover kan man også undervises hos ELSTUDIO på Christianshavn og i City. Der er nye tider hos ELSTUDIO, men det vigtigste er ikke forandret – hos ELSTUDIO kan man gå til alverdens dans med nogle af byens bedste undervisere og priser.

En ildsjæl i mangfoldighedens tegn

ELSTUDIOS tilblivelse samt succes kan tilskrives ildsjælen og iværksætterinden Stine Ortvad, der både har stiftet CphDance og ELSTUDIO og fungerer som den daglig leder heraf.

ELSTUDIOS Cuban Culture Club, som er hovedforeningen bag, har eksisteret helt siden år 2000, hvor CphDance blev til. Dette førte senere til navnet ELSTUDIO, som så dagens lys for 6 år siden i 2010.

Stine Ortvad er professionel danser og den første Europæiske danser uddannet på den nationale danseskole i Cuba. Stine har boet og studeret moderne dans og cubanske danse i Cuba i 5 år og blev færdig i 1998. Det er blandt andet Stine, som Vild Med Dans ringer til, når danserne skal have lidt inspiration.  Sammen med 20 andre uddannede, topprofessionelle dansere, underviser hun i foreningen.

CphDance har altid haft som formål at favne alle danseaktiviteter og at tilbyde forskellige danseformer og udbrede kendskab herom til både børn, unge og voksne.

Med 65 hold i alt indeholder ELSTUDIOS sortiment af kurser alt fra de latinske danse Salsa, Bachata, Standard og Latin, til de mere moderne Twerk, Dancehall, Hip hop og Burlesque, samt worlddance såsom Bollywood, Afro og Samba. Der er også et hav af hold for børn i bla. Rytmik, Rytmiskdans, Hip Hop og breakdance.

Denne store pallet af kurser og tilbud gør ELSTUDIO til et rigtig godt sted at starte, hvis man er nysgerrig og har en danselyst. På skolen skal man ikke se ud eller være på en bestemt måde for at deltage, det er et sted for ALLE.

Tilpasning gør vores deltagere tilpasse

Med de mange typer hold, niveauer og danseformer, hører der også forskellige målgrupper til, med hver især deres mål og ønsker. Derfor er tilpasningen af hold og kurser til den enkelte danser noget, som man går højt op i hos ELSTUDIO. For så kan alle føle sig velkomne og tilpasse, og sådan har man de bedste forudsætninger for den fælles fordybelse i dansen.

Inden man starter er der mulighed for at forhøre sig omkring hvilket hold og kurser der vil være den rette for én, samt at få en forsmag på kurset ved at tage en prøvetime.

"Hos ELSTUDIO har vi set eksempler på singler, der har fundet sammen på vores pardansehold, samt piger/kvinder, der har tabt sig og kommet i form på vores dansehold for piger/kvinder. Vi har børn, der er begyndt at kunne koncentrere sig bedre i institutionen og på skolen, ved at bruge kroppen og få udløst noget energi og sidst - men ikke mindst - voksne og børn, som tilbringer kvalitetstid sammen på fælleshold.”, fortæller Stine Ortvad glad og tilfreds.

Det brede udbud – en kulturpalet

Danseundervisning er dog ikke det eneste ELSTUDIO har på menuen.

Følger man med i ELSTUDIOS arrangementer, vil man bemærke de mange danseevents og shows som ELSTUDIO både står for og deltager i. Blandt andet afholdes jævnligt danseevents både i Søberiet på Nørrebro og i Cph Street Food på Papirøen, og der deltages på en masse offentlige events som blandt andet Kulturhavn.

Hos ELSTUDIO er der altid mulighed for at holde sit eget danseevent hos dem eller ude af huset. Og er man interesseret i at få hele pakken hvad angår kultur, dans og sprog, er salsa kurser på Cuba også en mulighed.