Nørrebrofestival genopstår i corona-version

04.09.2020
Pressemeddelelse fra festivalkontoret.

48 TIMER Festival er en hyldest til Nørrebros mangfoldige kulturliv. Normalt finder den sted i foråret med mere end 100 arrangementer spredt ud over hele bydelen. I år måtte festivalen ligesom alt andet se sig sparket til hjørne af corona-situationen. Men i weekenden d. 11.-13. september genopstår den i en mindre og coronasikret efterårsudgave med 30+ arrangementer. Kultur- og fritidsborgmester er forventningsfuld.

Kulturfestivalen 48 TIMER er tilbage på Nørrebro

Efterårsudgaven bliver langt fra som den festival, vi har kendt til siden 2012. I stedet er der fokus på pop-up-events og de små intime arrangementer. En stor del af dem kommer til at foregå udendørs, og resten får liv i de etablerede kulturhuses rammer, hvor sikkerheden er i top. Det sædvanlige fysiske program er erstattet af digital information, og flere events bliver desuden livestreamet. Helt essentielt er det også, at alle arrangementer lever op til sundhedsmyndighedernes anvisninger hvad angår deltagerantal, afstand, hyppig afspritning, osv.

Kultur- og fritidsborgmester i København, Franciska Rosenkilde, har store forventninger til festivalen:

”Hele kulturlivet – også det helt nære på Nørrebro – har været hårdt ramt af covid19. Derfor glæder det mig så meget desto mere, at vi nu igen kan afholde en festival som 48 TIMER på Nørrebro, hvor bydelen bobler af liv,” siger hun.

48 TIMER Festival skal gennemføres, ikke bare på trods af, men også på grund af corona: Bag festivalen står en række kulturmedarbejdere og kulturskabere i Kultur- og fritidsforvaltningen på Nørrebro, som mener, at vi har et ansvar for at holde gang i og bakke op om bydelens kulturliv – et kulturliv, som vel at mærke har haft svære kår siden nedlukningen i marts. For arrangørerne bag er der ingen tvivl om vigtigheden af at vise, at kulturarrangementer godt kan afvikles og trives, selvom det bliver i andre former og mindre formater.

Først og fremmest handler det lige nu om at bakke op om de mange aktører og kulturskabere, som gør Nørrebro til så fantastisk og levende en bydel – også under og efter corona. Og så handler det selvfølgelig om at mødes om noget fed kultur.

Programmet 2020

Derfor er 48 TIMER Festival glade for at kunne præsentere mere end 30 arrangementer i weekenden fra d. 11.-13. september. Her kan du bl.a. komme til ambient lydbad under åben himmel på taget af Korsgadehallen og høre Alterlatino-koncerter ude foran Union med Trypical Cumbia, Mambe & Danochilango og Julian Maraboto band. Copenhagen Contemporary/CC Studio inviterer desuden til søndagsværksted ved Kunstcontaineren på Krakas Plads, hvor du kan komme og male med efterårets farver, og på Blågårds Plads er der pop-up litteraturscene om poesi og Tour de France ved Ordskælv med besøg af forfatter og digter Victor Boy Lindholm.

Se hele programmet på 48 TIMER Festivals Facebookside eller via arrangementsoversigten på kulturn.dk.

Festivalholdet håber, at I har lyst til at støtte op – og sender en stor TAK til Nørrebro Lokaludvalg for at støtte festivalen og dermed også kulturlivet på Nørrebro.

Fakta om 48 TIMER Festival

48 TIMER Festival er Nørrebros lokale bydelsfestival. Den organiseres af kulturhusene Union, Støberiet, Osramhuset og Nørrebrohallen og arrangørgruppen KulturSkaberne, men festivalens indhold bliver hovedsageligt skabt af lokale aktører i form af foreninger, organisationer, kunstnere, erhvervsdrivende, beboere og andre ildsjæle med hjerte for Nørrebro. Idéen med festivalen er at fremvise det skæve, skønne og kulturrige Nørrebro.

  • Festivalen har eksisteret siden 2012 og er støttet af Nørrebro Lokaludvalg.
  • 48 TIMER Festival 2020 finder sted i en særlig efterårsudgave 11.-13. september med 30+ arrangementer på Nørrebro.
  • De fleste arrangementer er gratis, en del kræver tilmelding og til enkelte er der entré.

Se det fulde program her:

Vel mødt på Nørrebro!