Murtada og Younes fortæller om Nørrebroløbet

31.03.2017
  • ""
Lige nu arbejder otte drenge fra værestedet Gadepulsen på højtryk med planlægning af årets Nørrebroløb. Her fortæller Murtada og Younes, to af drengene fra holdet, om alle de forberedelser, der skal på plads, inden de kan afvikle det 5 km lange i maj.

Murtada og Younes har styr på håret og nye sponsorer. Det gælder både i den video, de har lagt op på Nørrebroløbets Facebookgruppe, og her, hvor de sidder i en sofa i værestedet Gadepulsen, hvor drengene bag Nørrebroløbet holder til.

”Her holder vi mindst et møde én gang om ugen, nogle uger mødes vi tre gange om ugen. Vi er blevet for store til at gå i klubben, men vi har alligevel fået lov til at komme og mødes her og arrangere løbet,” fortæller Murtada.

Sammen med Younes og seks andre drenge i alderen 14-16 år står de for Nørrebroløbet, der bliver afholdt for syvende år i træk den 13. maj 2017.

Næste møde handler om design

Drengene er delt op i tre forskellige grupper: Produktionsgruppe, som arbejder med tilladelser og aftaler med kommunen, Movia og Politiet. Kommunikationsgruppen, som sørger for at få Facebook og Instagram op og stå. Murtada og Younes arbejder i sponsorgruppen.

Vi lærer at holde møder, fremlægge uden papirer og instruere alle de 80 frivillige, der hjælper, når løbet skal afvikles. Og så lærer vi at tackle bilister, hvis der opstår problemer med dem under løbet,” siger Younes.

Alle drengene fortæller også om sig selv på de sociale medier, derfor har de også alle lavet en video, der er lagt op på Facebook. Men der er også mange beslutninger, drengene skal tage stilling til.

”I år sender vi børnene af sted fem minutter før de voksne, for ellers bliver børnene løbet ned,” siger Younes og fortsætter:

”Næste gang vi skal holde møde, skal vi tale om design. Det glæder jeg mig til.”

1100 deltagere

I år giver vi 10 % af overskuddet til Mellemfolkeligt Samvirke og deres arbejde for rent vand i Afrika. Vi overvejede også at støtte bekæmpelse af kræft eller skolematerialer til flygtninge i nærområderne. Og det er ikke fordi, det ikke også er vigtigt. Men vi vil helst hjælpe med rent vand i Afrika,” siger Murtada.

”I år håber vi på 1100 deltagere. Det har vi aftalt med politiet og kommunen,” siger Murtada og han fortsætter:

”Tilmeldingen åbner snart på nettet. Tre dage før løbet kan man også købe et startnummer nede på Blågårds Plads, hvor vi også sælger T-shirts.”

Younes og Murtada har fået Løberen og Merkur Andelskassen til at sponsere løbet, så hver gang, der er én, som er inde på tilmeldingssiden og klikker på Merkur, får Nørrebroløbet 25 kroner. Drengene er sikret mindst 5000 kroner og får maksimum 7500 kroner i sponsorpenge fra Merkur.

Alanya, Marrakech eller hvor skal vi hen?

Sidste år gav løbet 73.779 kroner i overskud, hvoraf 10 procent gik til Læger Uden Grænser, så 4000 børn kunne blive vaccineret. Resten af overskuddet gav drengene sammen med to voksne en velfortjent rejse til Alanya i Tyrkiet. Året før var de i Marrakech i Marokko. Fotos fra begge rejser er samlet i albums, der ligger foran os på sofabordet.

”Vi synes, det er hårdt arbejde, men fedt at rejse bagefter,” griner Murtada og Younes, der glæder sig til løbet og finde ud af, hvilken oplevelsestur de kommer ud på i år.