Mit navn, det står med kodede dioder

01.12.2015
  • ""
Workshop på Blågårds Bibliotek hjælper dig med at pimpe dit tøj. Med koder.

Efterårsvinden er begyndt at ruske, og det er ikke altid lige rart at være udenfor. Men hver onsdag er der biP-café på Blågårdens Bibliotek, og her er vejret slet ikke en bekymring.

Pigerne, der er mødt op til biP-café i slutningen af oktober, sidder med tuscher i alverdens farver. Dem bruger de til at tegne på hvide kasketter, der ender med at blive kasketter, der ikke ligner alle andre.

Onsdag den 25. november skal der arbejdes videre med de farverige accessories, men ikke bare med tuscher. Her har workshopholderne, Rine Rodin Flycht og Margret Unnur Ploder, særlige planer.

Et Arduino board er en teknologi, som fylder rigtig lidt, kan syes på tøj og accessories og må gerne komme i vaskemaskinen. På dem kan man sy sensorer af forskellige slags, og her bruger vi dioder,” siger Margret Ploder.

Saba og Imse er to af deltagerne i workshoppen. De har valgt, at det skal være deres navne, der skal lyse op på forsiden af deres nye, seje kasketter. Hvordan de skal lyse, skal de selv være med til at bestemme.

Kasketten kan så kobles op til computeren, og så skal vi sammen skrive kode ind, der styrer, hvordan lysdioderne blinker,” tilføjer Magret.

De to workshopholdere er uddannet fra IT-universitet og synes, det er sjovt at kode. Derfor vil de gerne introducere særligt lidt yngre piger til kodning, fordi de har indtrykket af, at kodning godt kan være lidt svært at begynde på.

Vi vil bare gerne vise pigerne, hvor sejt det er at være lidt nørdet,” siger Margret Ploder.

Var man ikke med til første workshop, kan man stadig nå at komme og lave en kodet kasket onsdag d. 25 november kl. 16-18.

Programmet for biP-café resten af året:

18/11 - Leg med scratch
25/11 - Design & kodning
9/12 - Juleafslutning med knas

Vil du vide mere om biP-caféen, kan du kontakte Dorte Rugtved på dorugt@kff.kk.dk