Corona-info

Byen er åben, men vi skal passe på hinanden. Se de nyeste regler her!

 

Læs mere på kk.dk/kultur-og-fritid-coronainfo

 

Kunstvæggen i juni og juli

18.06.2019
  • ""
Unge har i samarbejde med Khalid Albaih omsat deres egne refleksioner på papir om aktuelle debatter herhjemme.
I foråret mødtes Khalid Albaih med 11 unge fra Rådmandsgades Skoles 7.-8. klasser og deres billedkunstlærer, Ditte Kronborg, hvor de lod sig inspirere af Khalids tegninger og omsatte deres egne refleksioner på papir om aktuelle debatter herhjemme sammen med ham.
Khalid Albaih er fra Sudan, men har levet det meste af sit liv i eksil, hvor han hver dag tager udblik på især den arabiske verden, mens han betragter vestens reaktioner. Han afklæder magtbegær, korruption og undertrykkelse, ligesom han tegner betydningen af at insistere på håbet og at skabe forandring.
Han tegner i et skarpskårent enkelt sprog og gerne i sort/hvid, der bruger de billedelementer vi alle kender og viser, at de konstant kan forbindes til at skabe ny forståelse. De unges har omsat frustration og smerte over, hvad de oplever fra den offentlige debat. Når nogle påtager sig at sætte overskrifter på deres medmennesker, påtager de sig en magt, der gør ondt. Hvorfor skal mennesker sættes i bås? De insisterer på at bryde ud og skabe ny sammenhold, hvor de selv definerer deres stemme.
 
Udstillingen er første spadestik til et nyt børnemuseum, der vil invitere børn på Nørrebro til kunst og kreation. Den kan opleves på Kunstvæggen i Nørrebrohallen fra 18. juni og hele juli.