Kunstvæggen i juni

04.06.2019
  • ""
Jesper Guhle har fulgt Global Kidz og illustrerer via sine billeder de mentale grænser der overvindes, når eleverne arbejder med dansen.
Dans handler ikke kun om bevægelse til musik. Det handler også om kultur, identitet og personlig udvikling.
Igennem 10 år har danseforeningen Global Kidz tilbudt dancehall, hiphop, afrobeat og breakdance og andre stilarter til børn og unge på Nørrebro, Bispebjerg og Amager. Det har altid været en vigtig del af foreningens identitet, at den appellerer til børn, unge og familier, der ikke er en del af foreningslivet. En vigtig mission for Global Kidz er at favne alle, uanset etnicitet og kulturel baggrund. Derfor arbejder Global Kidz også der, hvor den kulturelle og etniske mangfoldighed er størst.
Global Kidz har altid lagt vægt på at være til stede på gaden, i byen, til festivaler og kulturarrangementer. Gennem performance, happenings og workshops på gadeplan, er Global Kidz blevet en naturlig del af bybilledet.
 

Dans uden Grænser – Fotoudstilling i Nørrebrohallen

Jesper Guhle er fotograf, videograf og visual storyteller med en baggrund i humanitære organisationer som UNICEF, Dansk Flygtningehjælp og Mellemfolkeligt Samvirke. I mere end et årti har Jesper Guhle dokumenteret humanitært arbejde i Europa, Mellemøsten, Centralasien og Afrika.
Ved at følge Global Kidz’ arbejde med børn og unge, illustrerer Jesper Guhle de mentale grænser der overvindes, når eleverne arbejder med dansen. De kulturelle grænser forsvinder, når børn og unge med vidt forskellig baggrund mødes om et fælles projekt. De fysiske grænser nedbrydes, når dansen forlader dansestudiet, kommer ned fra scenen og ud i det åbne byrum. Støttet af Nørrebro Lokaludvalg.
Udstillingen kan opleves på Kunstvæggen i Nørrebrohallen fra torsdag 6. Juni – til d. 17 juni. Fernisering med danseshow torsdag d. 6. Juni kl. 17. Alle er velkomne.