Kunstens flugt fra skimmelsvamp

14.08.2015
  • ""
Det pusler i krogene på Støberiet. Skitser, ledninger og MacBooks er ved at finde deres plads på designerskrivebordene.

Den lange kommunale gang på Støberiets 3. sal oser ikke ligefrem af kreativitet. Men inde bag dørene er en gruppe kunstnere ved at finde sig til rette.

"Vi vil gerne lave et art kulturhus i kulturhuset og skabe en anden profil sammen med BLÅGÅRDEN. Vi er interesseret i at producere ting sammen på kryds og tværs af faggrupper, som resulterer i forskellige kulturaktiviteter. Det kunne være workshops, udstillinger eller talks. Formatet er åbnet," siger Jacob Remin, som er initiativtageren bag det nye atelierfællesskab.

Han blev sammen med resten af kunstnergruppen Science Friction smidt ud af HCØ Hus på Frederiksberg tidligere i år, fordi det skal laves om til et supermarked. 

"Sådan er det tit. Kunstnerne rykker ind og gør et område hipt, men når boligpriserne stiger, så bliver vi smidt ud igen. Derfor er den kommunale løsning her meget fin. Vi har indgået et langsigtet samarbejde med BLÅGÅRDEN, og jeg glæder mig til fjernvarme til vinter i stedet for midlertidighed og skimmelsvamp," siger Jacob Remin. 

Science Friction sætter fokus på teknologien som transformerende kraft i samfundet gennem kunsten. Nu flytter de sammen en blanding af scenografer, billedkunstnere, kuratorer, lydmagere, grafikere, designere og filminstruktører.

"Jeg håber, at vi kan skabe en velfungerende hverdag som udøvende kunstnere og en gruppe, der også kan producere sammen og invitere folk udefra ind. Vi er vant til at være selvorganiserende og selvhjulpne. Det bliver spændende at se, hvad vi kan få ud af at befinde os i BLÅGÅRDENs infrastruktur med alle de ressourcer, der hører sig til dette sted," siger Jacob Remin.

Han og 3. salens nye kreative beboere har endnu ikke fundet et fælles navn, men når det sker, skal det selvfølgelig fejres med en åbningsreception. Til den tid har den lange hvide gang måske også fået et mindre kommunalt udtryk. Men allerede i næste uge løfter vi sløret for atelierfællesskabets første arrangement i BLÅGÅRDEN.