GLOBAL KIDZ har vundet Fællesskabsprisen 2016

17.06.2016
  • ""
Kæmpe tillykke til Global Kidz

Foreningen Global Kidz hyldes for deres store indsats i udsatte byområder på Nørrebro, Amager og i Bispebjerg.
Foreningen skaber en unik kobling mellem dans og integration og har gode resultater med at inddrage foreningsløse børn, unge og familier i foreningens aktiviteter og fællesskab.

Fællesskabsprisen
Bag Fællesskabsprisen står Mette Frederiksen (S), og en række firmaer og fagforeninger. Vinderne af Fællesskabsprisen er alle tændt af en særlig ild, der sætter dem i stand til at være noget ekstraordinært for deres medborgere.

”De arbejder ikke kun for deres egen skyld, men for os alle sammen" siger Mette Frederiksen. 

Fællesskabsprisen blev stiftet i 2014. Gennem de sidste tre år har danskerne nomineret over 2000 ildsjæle.

”Jeg er overbevist om, at netop ønsket om samhørighed og om at være sammen, vil udgøre en stor del. For det er så grundlæggende en bestanddel af os alle sammen og af vores land. Fællesskabet er ikke noget, vi påtvinger hinanden. Det er noget, vi vælger at indgå i. Og vi sætter stor pris på dem, der går den ekstra mil for os alle sammen” siger Mette Frederiksen.

Hvem er Global Kidz?
Global Kidz er en frivillig forening, der gennem sin syvårige eksistens har udviklet et kæmpe netværk på ydre Nørrebro og i Bispebjerg gennem danseworkshops på Biblioteker, indvandrerforeninger, Medborgerhuse, Helhedsplaner, Feriecamps, festivaler og i samarbejde med skoler, Børnehaver og Fritidshjem o.a. Foreningens speciale er dans med professionelle dansere, der underviser i alt fra Bollywood, Afrikansk dans og Dancehall til mavedans, Hiphop og Teaterdans. Gennem foreningens store opsøgende arbejde inkluderes bydelenes børn, herunder en stor gruppe, der ellers ikke har haft en aktiv fritid. I disse år har foreningen et særligt fokus på at skabe tilbud i Rytmik, Sprog og Bevægelse rettet målrettet børn fra 0-5 år, der ikke går i institution.
Tidlig Foreningstart, som projektet hedder, har på blot et år resulteret i 30 nye små medlemmer med etnisk minoritetsbaggrund og en masse sjove oplevelser på Mimersparkens Legeplads og i Osramhuset. 
I Osramhuset har der i foråret været rytmik for de mindste, med rim, sang og trommedans. De første skridt ind i dansen og forhåbentligt også ind i Global Kidz og foreningens mangfoldige fællesskab.
 
Fakta om Global Kidz: 
Global Kidz aktiviteter tilbydes i 3 udsatte byområder på Amager, Nørrebro og i Bispebjerg. Undervisning finder sted i Osramhuset, Rådmandsgaders Skole, Guldberg Skole, Amager Fælled Skole og i Dansekapellet. 
Medlemstal: 430 medlemmer, ca. 3000-4000 børn danser hvert år på workshops.
Støttet af Københavns Kommune og Nørrebro -og Bispebjerg Lokaludvalg.
www.globalkidz.dk 
 

Kontakt
Foreningen GLOBAL KIDZ 
Osramhuset, Valhalsgade 4, 2200 Kbh. N
E-mail: info@globalkidz.dk