Georg Gearløs på Biblioteket

14.04.2015
  • ""
  • ""
  • ""
Har du en lille opfinder i maven, så er der gode nyheder. Nu kan du nemlig låne Arduino, littleBits og Sphero hjem til de mindste.

Du har nok leget med LEGO før, men har du samlet og programmeret dit eget kredsløb? Det har du mulighed for, hvis du låner nogle af de nye, spændende Makerkasser til børn med hjem fra Blågårdens Bibliotek. Der er flere forskellige muligheder for at lege dig til teknisk læring med både Arduino, Little Bits og Sphero. 

Arduino er en open source platform til fremstilling af prototypeprint, der består af software og hardware. Men det er ikke så svært, som det lyder. Faktisk er det let at bruge for ældre børn fra 12 år - både for øvede og nybegyndere. På internettet kan du finde forskellige skabeloner, hvis du mangler inspiration til, hvad du kan bygge. 

LitteBits er til de lidt mindre børn. Starter Kit kan bruges af børn helt ned til 5 år, der kan sætte de små bits sammen med magneter, så de laver larm. Space Kit og Deluxe Kit er for lidt ældre børn, der også har lyst til at lære om fysik, teknik og kredsløb på en sjov måde. 

Du kan også låne en Sphero Bold, som du kan styre med en app på din mobil. 

Både Arduino, Little Bits og Sphero Bolden kan du lege med uden voksen hjælp, men pas på - dine forældre kan også blive bidt af det!