Forlag flytter ind i ØEN

07.02.2019
  • Billede fra Mimersgade af baghaven ØEN
Nørrebrohallens baghave, ØEN, har fået nye beboere. Forlaget Baggaardsbaroner vil bl.a. udforske rummet mellem lyd og poesi.

Nørrebro Bibliotek flytter senere i 2019 ind i Nørrebrohallens vestlige ende. Men allerede nu tager vi forskud på på litteraturen i huset, da Forlaget Baggaardsbaroner er flyttet ind i hallens østlige ende.

Forlaget Baggaardsbaroner er et anonymt forlag stiftet af Onkel Hawaii og Ziggy Silver i 2014. Hos Baggaardsbaroner er fortællingerne i fokus, og alle forfattere udkommer derfor under pseudonym. Den biografiske læsning har været en fast del af litteraturanalysen siden Homer, det prøver Baggaardsbaroner at udfordre med alternative tilgang til forlagsgerningen. Forlaget modtog, som de sidste nogensinde, Årets innovation til Blixen Awards 2017. Baggaardsbaroner har udgivet 12 titler og starter i 2019 en ny tegneserielinje.

På ØEN vil Baggaardsbaroner lave to arrangementsrækker:

Ordlyd er en ny arrangementsrække, skabt i samarbejde mellem Baggaardsbaroner og Foreningen ØEN, der udforsker rummet mellem lyd og poesi. Hvert arrangement vil bestå af et match-up af en elektronisk kunstner og en forfatter, der på aftenen improviserer en performance af ikke-udgivet materiale af en halv times varighed. Hver performance vil således være en uropførelse og et unikum.

Projektet har til formål at udforske rummet mellem de to kunstformer, der hver især rummer det poetiske og musikalske og derved bliver en spejling af hinanden - musik er poesi og poesi er musik.

Det andet arrangement er stadig på tegnebrættet, men det bliver et møde mellem forfatter og forlægger, hvor tilblivelsen af en given udgave vil være i fokus. Der vil ydre mere indgå tekstlæsninger fra publikums egne tekster  - og forfatter og forlægger vil komme med råd til hvordan, der kan arbejdes videre mod en eventuel udgivelse. 

Kontakt