Doner dine bøger til udsatte børn

21.06.2017
  • ""
Har du børnebøger stående derhjemme, som ungerne er vokset fra? Nu kan du donere dem til projekt Læs for Livet, der indsamler bøger til anbragte børn og unge.

Her på Blågårdens Bibliotek er vi stolte over at vi nu er blevet indsamlingssted for donationer af børne- og ungdomsbøger til projekt Læs for Livet. Projektet indsamler gode bøger til at bygge skræddersyede biblioteker på steder, hvor udsatte børn og unge opholder sig. De bøger du donerer, kommer til at stå på krisecentre, døgninstitutioner og børnehjem. Bøgerne skal give udsatte børn og unge gode oplevelser, bedre livskvalitet og støtte deres muligheder for at bryde den sociale arv. Børnene i målgruppen har som oftest ikke mulighed for at benytte folkebibliotekets tilbud, da de ofte bor langt fra et bibliotek, sjældent får lov at have et lånerkort og i det hele taget er utrygge ved biblioteket, fordi de ikke er kommet der med mor og far fra de var helt små. Det kan være pinligt at gå på biblioteket, når man ikke forstår systemet og måske er læseudfordret. Små overskuelige biblioteker på børnenes bosteder har vist sig at være et rigtig godt alternativ, som vi gerne vil støtte op om. Det håber vi at I, vores kære lånere, også vil!

Hvilke bøger modtages

Læs for Livet tager imod bøger til aldersgruppen 0-23 år. Det kan være alt fra billedbøger, fagbøger, tegneserier, lydbøger og til børnebøger på andre sprog. Da bøgerne skal inspirere til læselyst, skal de være i pæn stand. En del af børnene er tosprogede, så udover danske bøger modtages også bøger på engelsk, grønlandsk, fransk, spansk, thailandsk, samt østeuropæiske og arabiske sprog. 

Hvordan

Vi har stillet en blå reol op i bibliotekets stueetage, lige ved siden af bibliotekaren. Det eneste du skal gøre er at kigge forbi med din bogdonation og sætte den i reolen. 

På billedet læser projektets stifter Rachel Röst, der selv har været anbragt som barn, op for nogle af projektets børn.