Dansekapellet åbner ny udendørsscene

Den splinternye cirkelrunde scene på pladsen foran kapellet blev indviet med et flot program af moderne dans og akrobatik
Billede
Billede af artist ved indvielsen i Dansekapellet
Fotograf
Peter Genild

Der var lutter smil og glade ansigter, da Dansekapellet indviede den nye, permanente udendørsscene på gårdspladsen foran kapellet. Den hullede og nedslidte asfalt på pladsen er væk, de overdækkede rum langs ydermuren er renoveret, og en stor, cirkelrund træscene er etableret midt på gårdspladsen.

Scenen har stået højt på ønskelisten i Dansekapellet og den har været undervejs i omkring tre år. Corona har på ingen måde hjulpet processen videre, tværtimod. Men omsider er udendørsscenen klar til at blive danset på, og det skulle fejres med en stribe af kunstneriske indslag.

Altid interessante Gunilla Lind og hendes danseteater lagde for med et grotesk, amøbelignende tableau i orange plast. Nycirkus-artisten Jonathan Bendtsen fra Volantes spinnede rundt i en kæmpe hulahop-ring - og derefter var det taletid.

Dansekapellets kunstneriske leder, Cher Geutze bød gæsterne velkommen og takkede de mange fonde, der har gjort udendørsscenen mulig. Også Kultur- og Fritidsborgmester Franciska Rosenkilde takkede for den nye attraktion, der vil komme hele København til glæde.

Omkring på dette tidspunkt begyndte de første små, spredte dryp at falde fra himlen. Det havde Dansekapellet dog forudset, så Plan B blev hurtigt iværksat. Publikum blev lukket indendørs i kapellets store sal, og programmet kunne fortsætte med smagsprøver på forestillingen "Ants 1+1=3" af Anastasija Olecuka, efterfulgt af street dance-ensemlet Break Forward.

De spredte regndryp havde efterhånden forvandlet sig til et regulært skybrud, så resten af dagen og den næste med foregik indendørs med workshops, danse-events og forestillinger.

Billede
Ny udendørs dansescene ved Dansekapellet
Fotograf
Daniel Liversage