Åben skole: Køn og kriger - i vikingetiden

09.01.2018
  • ""
Blågårdens bibliotek og Vikingeskibsmuseet i Roskilde tilbyder et spændende forløb for skoleklasser om vikinger, køn og krige.

Kathrine Noes Sørensen, der er Undervisnings- og Udviklingsansvarlig, Skoletjenesten Vikingeskibsmuseet i Roskilde skriver om hvorfor samarbejde, hvorfor vikingetiden er vigtig:

 

For at forstå sin samtid må man forstå sin fortid. Vikingetiden er den periode i Danmarkshistorien, hvor Danmark som nation formes og hvor kristendommen indføres – begge dele begivenheder, som stadig har betydning i dag: at få indblik i vikingetiden kan hjælpe til at afdække og forklare nutidige strukturer og dynamikker. Et samarbejde mellem Vikingeskibsmuseet og Blågårdens Bibliotek giver eleverne en særlig mulighed for at trække på flere forskellige fagligheder i dette arbejde. Bibliotekets fagpersonale præsenterer eleverne for arbejdet med kilder og kildekritik, mens Vikingeskibsmuseets underviser leverer en eksperimentalarkæologisk tilgang til arbejdet med vikingetiden og dens betydning i dag. I Åben Skoles ånd får eleverne gennem mødet med bibliotek og museum direkte adgang til det omgivende samfund og til den sidste nye forskning, som rør sig på begge områder. Samtidig får de gennem arbejdet med fortiden en forståelse for nutiden.

 

Forløbet foregår over tre formiddage kl.  9-11 på Blågårdens Bibliotek.

 

Aktiviteter er: Intro til vikingetid og diskussion af videnskabelig metode. Fortid og perspektivering. Hands-on øvelser. Eksperimental arkæologisk tilgang og demonstration af bla. våben. Kilder og kildekritik.

Er afprøvet på 4.-6. klassetrin.

 

Tilmelding på dorugt@kff.kk.dk