Brønshøj Vandtårns mission

Et kulturelt rum med en unik arkitektur og akustik, som inviterer til totaloplevelser og eksperimenter.

Arkitekten bag vandtårnet Ib Lunding må have tænkt dybt og længe over vandets iboende livskraft og vitalitet, da han tegnede Brønshøj Vandtårn, som han selv betegnede "et kunstværk". Bygningens dragende indre dimensioner var det få øjne forundt at opleve i årtier. Få andre end teknikeren, der skulle på arbejde og betjene tårnet og som måtte bevæge sig nærmest majestætisk op af vindeltrappen i midten af det gigantiske katedrallignende rum for at komme op til tekniketage og dens sirlige rørmekanik, som styrede vandets bevægelse ud og ind ad tårnet. 

Der er en særlig ånd i den fredede funktionalistiske betonbygning, som nu har fået en ny funktion. Man mærker den ikke mindst som gæst i tårnet, når man hører den enorme efterklang, som tårnet huser. Det er som om man stadig fornemmer de metalliske lyde af store håndtag blive åbnet eller lukket og lyden af fossende vandet. Der er en særlig ånd over vandtårnet som klinger endnu og inspirerer alle, der arbejder med det. 

Det er denne ånd vi gerne vil lade leve videre i Brønshøj Vandtårn som kulturhus for københavnerne. Med udstillinger, koncerter og performances skabt i samarbejde med tårnets kvaliteter og med tårnet som aktiv medspiller og aktør.