Moussa Diallo: Musik, film og fortællinger fra Mali

25 nov

Dato

25.11.2019, 19:00 til 22:00
50 kr. i døren
Den nystiftede forening KULTURMENUEN præsenterer mandag d. 25. november kl. 19 foreningens første arrangement.

Kulturmenuen ønsker at supplere de mange kulturelle tilbud på Nørrebro med et lækkert, sanseligt arrangement, hvor ører, næse og mund pirres med musik, film, personlige fortællinger - og meget mere.

Arangementerne kaldes ”Saloner” med reference til datidens franske saloner, hvor folk mødtes for at lade sig underholde, men også for at deltage og bidrage til diskussion om samfundsforhold. Der inviteres ind i en folkelig salon, hvor musiker Moussa Diallo er hovedpersonen og fortæller om sin egen rejse fra Mali til Danmark.

I 1980’erne og 90’erne blev Moussa Diallo kendt som den yderst swingende og musikalsk indlevende rytmiske ankermand i selskab med førende danske kvindelige sangskrivere: Anne Linnet, Sanne Salomonsen, Lis Sørensen, Hanne Boel, Caroline Henderson og Annisette Koppel. I 1996 begyndte Moussa at inddrage sin maliske kulturbaggrund, og efter et par studieture til Mali begyndte han at integrere vestafrikanske rytmer og melodiske traditioner mere direkte i sit kompositoriske univers.

Vi skal også se filmen ”Miniyamba – Walking Blues”, som Moussa har skrevet musikken til, en animationsfilm om mennesker på flugt lavet af Luc Perez, produceret af Vibeke Windløv med støtte bl.a. fra Det Danske Filminstitut og ARTE.
Ikke mindst skal vi høre Moussa spille sammen med guitaristen Preben Karlsen.

Der vil være et lille udsalg af varer fra Mali. og der vil blive serveret hibiskus-te, som det drikkes i Mali.

Arrangementet afholdes d. 25. november kl. 19 på Støberiet med indgang fra Korsgade 30, Kbh N.
Entre i døren: 50 kr.

Foto er allervenligst lånt af Jacob Crawfurd

Lyt: https://open.spotify.com/track/05lJxzrb93rlzmrEoZ2VoC 
web: http://www.moussadiallo.com/