Grønkorn, kerner og klima – kom med på bynaturløb på Nørrebro

20 mar

Dato

lør. 20. mar. kl. 08.00 til fre. 30. apr. kl. 22.00
Gratis
Vi inviterer til et sjovt posteløb med træer, natur og klima som omdrejningspunkt.

Kom med på en rundtur i Nørrebros skønne bynatur på Assistents Kirkegården – på vejen har vi lagt spørgsmål ud, som du skal svare på for at komme videre på ruten. Du kommer ud og oplever det spirende forår, får rørt dig og bliver klogere på levebetingelser for planter, dyr og træer. Du bliver både klogere på Bynaturen på Nørrebro og elementer der spiller ind i selve livet på jorden og klimaforandringer.

Vi inviterer både skoleklasser fra 4.-7. klassetrin og nysgerrige familier til at deltage.

Løbet ligger inde for fællesmålet om, at eleverne kan undersøge dyrs og planters til­pasninger til naturen – og så er det sjovt og lærerigt for alle at være med.

Send et screenshot af din gennemførelsestid til tlf. 2911 3089, så trækker vi lod om præmier mellem alle der deltager. Du kan vinde sodavand fra Ukrudt til din klasse (max 28) eller familie. Ukrudt er en sodavand produceret af FRAK og lokale unge af ukrudt høstet i bynaturen. 

Du finder starten i Hans Tavsens Park ved indgangen til Assistens Kirkegården. Ruten er 1,7 km og fordelt på 18 poster. Posterne er alle på kirkegården og i Hans Tavsens Park. Det tager ca. 45 min at gennemføre.

Bag løbet står Naturvejleder Trine fra Byoasen, formidler Sofie og Børnekulturkoordinator Marie fra Nørrebro Bibliotek. God fornøjelse!

Sådan gør du

Det kræver en smartphone at deltage. Benyt app'en Woop som vil føre dig på en 1,7 km gåtur rundt på Nørrebro. Starten er ved indgangen til Assistens Kirkegården på Kapelvej. Undervejs på gåturen vil der være 18 poster med natur-spørgsmål. Når du svarer rigtigt, kan du se næste post. Når du er kommet igennem, sender du et screenshort af din tid til 2911 3089 for at deltage i konkurrencen.

Sådan benytter du woop

  • Download app’en ”Woop” i App Store eller Google Play
  • Gå til indgangen af Asststens Kirkegården i Hans Tavsens Park, Hans Tavsens Gade - Start app’en og log ind med enten Facebook eller mail, eller som gæst
  • Tryk på ”Jagt”
  • Find jagten ” Grønkorn, kerner og klima - bynaturløb på Nørrebro” og tryk på den
  • Tryk på ”start”
  • Følg kortet og besvar de spørgsmål som dukker op på din skærm
  • Når du er igennem, så send et screenshort af din tid til 2911 3089 for at deltage i konkurrencen

OBS! Appen skal være åben under hele løbet, så det er en god ide at lade sin telefon helt op inden, eller tage en powerbank med.