Ventilen: Få nye venner i Blågårdens Bibliotek

man. 26. okt. kl. 13.06

By EE8Z

0 comments
Ventilen København besøger Blågårdens Bibliotek og fortæller om ungdomsensomhed over en kop kaffe og et stykke kage.

Ventilen København inviterer til Kaffe & Kage på Blågårdens Bibliotek mandag den 9. november. Vi frivillige fra Ventilen vil stå der  kl. 14 - 20 og snakke om Ventilen og ungdomsensomhed. Herudover vil vi informere om vores medlemskoncept – og hvor lidt et medlem betaler, og hvor meget Ventilens unge får ud af dette.

Ventilen er en frivillig organisation, der hjælper ensomme unge til at finde deres vej ind i fællesskabet. Alle vores tilbud er drevet af unge frivillige, der sørger for, at det er trygt og hyggeligt at deltage.

Ventilen i København finder sted i et hyggeligt mødested på Nørrebrogade. Her laver vi som regel en aktivitet ud af huset hver søndag, for eksempel skøjtebanen, badminton, gåtur rundt om søerne og andre fede ting. Om onsdagen har vi madaften, hvor vi laver mad og hygger med spil eller andet i mødestedet. Uanset aktivitet er det primære, at vi tilbringer nogle hyggelige timer sammen og får en masse gode fælles oplevelser og nye bekendtskaber. 

De unge, som kommer i ventilen, har alle forskellig baggrund. Nogle arbejder eller er under uddannelse, mens andre går ledige eller er sygmeldte. Fælles for alle er, at de kæmper med en ensomhed i deres hverdag, og derfor kommer de i Ventilen. Både alders- og kønsfordeling er nogenlunde jævn, det vil sige, at vi har både piger og drenge i alle aldre mellem 15 og 25 år – og du er mere end velkommen til at kigge forbi!

Man skal ikke give besked eller melde sig til på forhånd, når man kommer i ventilen, man skal bare dukke op på én af vores åbningsdage, som er onsdag kl. 17 - 21 og søndag kl. 13 - 16 (Medmindre du kommer i Ventilen første gang, så skal du komme en søndag kl. 12:15, så vi lige kan tage en kort snak om, hvorvidt Ventilen er noget for dig)

Det kræver stort mod at komme i Ventilen første gang, og de unge, der kommer i mødestedet, har ofte gået i lang tid og haft lyst til at komme ned og se, hvad Ventilen er for noget - uden at få det gjort. Derfor har vi stor respekt for dig, der kommer i mødestedet første gang, og vi har stor forståelse for, at du tager et stort skridt ind i noget ukendt, og derfor måske føler dig både nervøs og sårbar. Det er selvfølgelig helt ok, og sådan har de fleste det! Vi skal gøre vores bedste for at gøre dit første besøg så behagelig og trygt som muligt og får os en kop te eller kaffe, mens vi snakker, hvis du har lyst til det.

Når dette er sagt, er vi jo en frivillig organisation og har dermed brug for så meget støtte som overhovedet muligt for, at vi kan stable alt ovenstående på benene og hjælpe så mange unge som muligt.

Derfor har vi brug for jeres hjælp. Ventilen får nemlig cirka 1.500 kr. tildelt for hvert medlem under 30 år. Dette gør en verden til forskel for, at vi kan udvikle Ventilen og de unge, der kommer her - og skabe dette fællesskab i det hele taget. Som medlem betaler man blot 75 kr. om året. – hvilket er 6,25 kr. hver måneden. Så det er et overkommeligt beløb selv for en studerende på SU. Vi glæder os meget til at stå på Blågårdens Bibliotek med gratis kaffe og kage til de nysgerrige og lækkersultne ;) og mødes over en hyggelig snak. Vi glæder os meget til at se dig mandag den 9. november kl. 14 - 20.

Mange kærlige hilsner,
Alle de frivillige fra Ventilen København.  

Tilføj kommentar