Stinus: Ordet er kollektivt

13.08.2015, Kl. 14.12

By EE8Z

0 comments
Jeg hedder Stinus, og jeg er en del af Københavns første digterkollektiv, Blågårdsord, som holder til på Blågårds Bibliotek.

Nu hvor ordet kollektiv er blevet luftet, skal det siges, at i denne kontekst forstås det som et stærkt fællesskab, og altså ikke som et sted, hvor man bor og laver mad til hinanden. Det er mere kollektivånden, som har sin eksistensberettigelse i Blågårdsord, og det er den vi gerne vil fremelske, i såvel det vi skriver og laver, som i det forhold vi har til hinanden indbyrdes. Dermed er dette ikke et hippie-fortagende, men et solidt sammenhold som vi invitere ind til i Blågårdsord.

Hvad dette sammenhold så skal udrette er op til kollektivet selv, og de individer det består af. Dog vil der være fokus på forskellige områder, som vi synes er spændende og interessante, både i en større forståelse af kunsten, litteraturen og samfundet, men også i en mindre skala som i tankerne, udførslen, kreativiteten og ideerne.

Digtning og det at skrive er simpel set jo kommunikation, og endda en ret gammel form for kommunikation.

Men den virker stadig, om det så er over en SMS, et menukort, et brev, en roman, en indkøbsliste, et memo eller et digt. Alle som en har de til formål at kommunikere enten udadtil mod omverden, eller indadtil mod én selv. I Blågårdsord vil vi gerne arbejde med begge former for kommunikation, lege med den, forvrænge den, optimere den, gøre den smuk, skabe små vidundere, såvel som små huller i livet. Alt dette vil ske gennem snakke, skrivning, møder, arrangementer, oplæsninger, udgivelser og meget mere .

Vi har i bund og grund ikke et konkret mål med Blågårdsord, men vi har et håb om, at vi kan gøre en forskel for os selv, og måske også ved litteraturen. Vi vil hvert fald ikke stå tilbage og bare kigge, men i stedet vil vi handle på vores ideer og komme ud til folk og samfundet. Håbe på forandringer er alt hvad man kan, men det vil vi så også gøre.

Første møde i kollektivet bliver på mandag kl. 18:00 på Blågårds Bibliotek. Mere information kan man finde på vores Facebook-side, der bare hedder Blågårdsord.

Tilføj kommentar