Science-festival i børnehøjde

man. 15. apr. kl. 14.42

By kk5l

0 comments
Fredag d. 12/4 blev Blågårds Plads for en stund omdannet et udendørs eksperimentarie for daginstitutioner i området.

En fredag formiddag i april blev Blågårds Plads omdannet til en slags udendørs eksperimentarie, hvor en masse børn, pædagoger og pædagogstuderende var samlet for at prøve kræfter med naturvidenskaben. Der er som bekendt ikke noget, der hedder dårligt vejr, kun forkert påklædning, så en sølle gang forårssne satte ingen dæmper på børnenes nysgerrige udforskning og leg med robotter, farveblandinger, magnetisme, mikroskoper, gas og vand og rigtig meget andet.

Det var selvejende daginstitutioner på Indre Nørrebro, som i samarbejde med Blågårdens Bibliotek, pædagogstuderende fra Københavns Professionshøjskole og Fobu havde arrangeret festivalen for daginstitutionerne i området.

Formålet med festivalen var at skærpe børnenes interesse for naturvidenskab og samtidig give det pædagogiske personale idéer til, hvordan de kan arbejde med science i børnehøjde. Naturvidenskab er blevet en del af de pædagogiske læreplaner, men ‘Natur, udeliv og science’ er det læreplanstema, som pædagoger, ifølge en evaluering fra Danmarks Evalueringsinstitut, føler sig mindst rustet til at arbejde med.

Forhåbentligt blev alle fremmødte, små som store, en smule klogere – sjovt var det i hvert fald! 

Tilføj kommentar