Nowhereland Kunstfestival for børn 2019

tor. 14. nov. kl. 12.54

By kk5l

0 comments
Tilbage i september var der Nowhereland Kunstfestival for børn på Blågården. Vi ser tilbage på nogle gode, farverige festivaldage.

Tilbage i september var der Nowhereland Kunstfestival for – og med! – børn på Blågården. Børn og deres familier var inviteret indenfor til et sjovt, farverigt og meget aktivt møde med kunst, og i ugen op til blev der afholdt en række fede workshops for skoleklasser. Her prøvede folkeskolens yngste kræfter med bl.a. illustration, lydfortællinger og stop-motion animation og fik smagt på den kreative proces.

Det er Signe-Lill Bryde Valkvæ og Trine Løgstrup Sørensen, som står bag festivalen, der fandt sted for første gang i 2018. Begge er uddannet fra Kolding Designskole, og de har fokus på at skabe kunstoplevelser for børn, hvor aktivitet, leg og opdagelse er bærende elementer. Det kom i dén grad til udtryk på festivalen: Årets tema var livet under havet, og Blågården så sig hurtigt forvandlet til et farvestrålende undervandsunivers, som rent ud sagt spruttede af kreativitet og leg. Nowhereland er nemlig ikke bare workshops, men også en sanseudstilling, som børnene ikke alene kan gå på opdagelse i, men også gå i ét med ved at blive ansigtsmalet som et af udstillingens undervandsdyr. Et interaktivt teater, som børnene medskabte, var der også plads til på programmet.

Billederne herunder er klart et kig værd, hvis man har brug for et skud farve her i den begyndende vinter.

Vi var meget glade for at lægge hus til festivalen og for de gode oplevelser, kvarterets børn fik. Festivalen er et godt eksempel på den magi, der kan opstå, når vi samskaber med borgere og stærke kræfter i området. Blågården er nemlig brugernes hus og vil hellere end gerne danne ramme om gode initiativer og kulturaktiviteter, både store og små. Vi hjælper selvfølgelig også gerne med at stable arrangementerne på benene og kan bl.a. tilbyde vejledning og støtte til idéudvikling, tilladelser, planlægning – og selvfølgelig mulighed for at låne udstyr og lokaler. Så Brug Blågården – og læs mere her: kulturn.kk.dk/artikel/brug-blaagaarden-0

Under Nowhereland-festivalen deltog blandt andre:
- Søren Mølstrøm, digter og historiefortæller og i spidsen for kunstnergruppen Kunst ud til Folket, som vi før har haft glæde af på Blågården.
- Jeanette Uldall, billedkunstner og billedkunstlærer og med til at drive Nødhjælpskunst, hvor hun laver kunstprojekter med børn og unge på Sjælsmark.
- Silie Heeschen, grafisk designer og illustrator, uddannet fra Kolding Designskole og bl.a. tilknyttet Børnekulturhuset Sokkelundlille.

Du kan læse mere om Nowhereland her: nowhere-land.dk
 

Tilføj kommentar