Muko: Vi holder åben, når alt andet er lukket

fre. 09. sep. kl. 11.19

By EE8Z

0 comments
Mens de fleste fritidsklubber er lukket i weekenden, holder BlågårdsBunkeren åbent. Så er der også aktiviteter for de børn, der ikke bruger weekenderne på fodbold eller lignende.

BlågårdsBunkeren har åben torsdag til søndag. Vi vil gerne have åben flere dage, men det har ikke ikke råd til ressourcemæssigt, så vi har valgt at holde åben i det tidsrum, hvor kvarterets drenge allermest har brug for et sted at være. 

Normalt har vi drengene nede i Bunkeren, hvor de lige for tiden er rigtig glade for computerspillet LOL (League of Legends). Det er et strategispil, hvor man udvælger en hero, som skal dræbe nogle minions fra modstanderholdet. Man spiller på hold af fem. Spillet handler om at få den stærkeste hero og opnå flest kills. Når det er et strategispil, så er det fordi, man skal vide, hvad modstanderen er i stand til. Hver hero har sit speciale - for eksempel er nogle usynlige, nogle kan gå hurtigt, nogle kan fryse andre til is, og så videre. 

Vi har seks-syv computere til rådighed til drengene, så måske spiller fem drenge på samme hold, og de to sidste spiller med andre spillere fra hele verden. Man kan skrive til hinanden, så drengene får lidt kendskab til og træning i engelsk. Men det vigtigste er, at de hygger sig. 

Vi har lige fået ansat en ny medarbejder, som skal stå for aktiviteter ud af huset. De fleste af drengene kommer slet ikke uden for området, så lige snart vi er på den anden side af Rådhuspladsen, ved de ikke, hvor de er. Fremover forsøger vi at komme ud hver anden uge. På søndag skal vi for eksempel til Cirkus Danebrog. Det kunne også være at komme ud og klatre, tage til Bornholm i sommerferien ligesom vi plejer. 

I april var vi på Ærø og besøgte Bent Erik, der engang var chef for Støberiet. Nu bor han på en gård på Ærø, hvor vi havde arrangeret nogle fodboldkampe med de lokale hold og havde halalslagtet kød med herfra, som vi lavede lasagne af til alle holdene. Efter vi havde spillet Blågårdskvarteret mod Ærøboerne, blandede vi holdene, så de også kunne spille sammen. 

Vi var også ude og sejle. Det skulle have været en fisketur, og dagen før var vi ude og samle orme, som vi fyldte to store spande med. Da vi så skulle af sted, havde vi det hele med. Vi nåede ud til båden, vi steg om bord, sejler ud og skal til at fisk. En spørg: Hvor er spanden med ormene? De var sporløst forsvundet - eller vi havde glemt dem derhjemme. Vi prøvede at fiske alligevel, så drengene kunne svinge en fiskestang, men der var ingen fangst. Det var alligevel en oplevelse, og vi fik en masse sol og set naturen omkring Ærø. Sidste dag lavede vi snobrød. 

Jeg som voksen kunne mærke stor forskel på, hvordan drengene plejer at være her i kvarteret, og hvordan de var på turen. Jeg har aldrig set dem være så glade. De var åbne og glade, der var ingen der var sure. De havde et adrenalinkick og var glade for turen. De blev ved med at tigge om, at de gerne vil på tur igen. Man kunne virkelig mærke, at de aldrig har mulighed for at komme ud af Firkanten ellers. 

Selvom vi også hygger os og griner, når vi spiller LOL, så glæder jeg mig til, at vi skal på endnu flere ture. Også selvom der kun er økonomi til mindre ture. Hvis nogle lokale har lyst til at tage med på tur en gang imellem, så er de meget velkomne - også med ideer til, hvad vi kan lave med drengene. 

Tilføj kommentar