Muko: På tur med Blågårdsbunkeren

tor. 20. aug. kl. 14.12

By EE8Z

0 comments
Når vi er på tur sammen, lærer vi hinanden at kende på en anden måde - og de små lærer af de store.

I Store Bededagsferien var Blågårdsbunkeren på Bornholm. Vi havde hele bunkeren med. Både de store 15-16 årige, som er blevet for gamle til at spille fodbold med bunkeren, og de små, som er 8-12 år.

Vi har fået skabt en rigtig god kultur i bunkeren, hvor de store hjælper til og tager ansvar. De ved, hvornår man kan lave sjov, og hvornår det er seriøst. Når vi kigger på de unge, der tidligere har været i bunkeren, så har de en lys fremtid. De har taget en uddannelse og vil frem i livet. Derfor vil vi også gerne give den kultur videre til de små. 

De ser op til de store og vil gerne være som dem, og det er rigtig godt, at de kan se, hvordan de store opfører sig, når vi er på tur og sammen 24 timer i døgnet. De store hjælper til med af lave mad, rydde op, og hvad vi ellers beder dem om. 

Stemningen er helt anderledes, når vi er på tur sammen. Der er ingen sure miner, drengene hygger sig med hinanden og med os voksne. Mange af dem kommer fra ikke særligt velstillede familier og lever bare i den firkant herinde. De er helt anderledes, når de kommer ud og oplever noget andet. 

En af de andre pædagoger, Wissam, har en onkel på Bornholm. Han er arkæolog og museumsinspektør på Bornholms Museum. Det var ham, der viste os rundt og fortalte om Bornholms historie. Vi så blandt andet Hammershus, Gudhjem, Rokkestenen i Paradisbakkerne, Åkirkeby og Ekkodalen. Vi boede ved Rubinsøen i tre hytter og kunne spille lidt fodbold udenfor på græsplænen. 

Det var en rigtig god tur. De store fik sagt farvel på en god måde, og de små glæder sig til at gå i deres fodspor nu. 

I lørdags var vi igen på tur. Denne gang var det bare en endagstur til Sommerland Sjælland. Vi havde de "gamle" små og de "nye" små med. Vejret var ikke helt med os, så vandlandet var ikke det store hit. Men vi sejlede i robåde, var på klatrebane og svævebane, kørte go-cart og i rutchebane. En af de frivillige havde lavet sunde madpakker til alle drengene. Det var en god måde at ryste den nye gruppe sammen på. 

På søndag skal vi spille den første fodboldkamp i den nye sæson. Bagefter skal vi lave mad sammen i bunkeren sammen med de frivillige. Det glæder drengene sig til. Også fordi det nu er dem, der skal hjælpe til, tage ansvar og gå i de stores fodspor. 

Tilføj kommentar