Mudi: Mød Nørrebros unge på en guidet tur

tir. 25. apr. kl. 10.19

By EE8Z

0 comments
De unge fra Nørrebro er eksperter i de interessante, sjove og skæve historier fra vores bydel. Nu har du mulighed for at høre, hvordan det er at være ung på Nørrebro fra de unge selv!

Alle har hørt om Nørrebro og har en holdning til stedet og de mennesker, der bor her. I Fritidsakademiet (FRAK) har vi arbejdet sammen med de unge fra Nørrebro i mange år. De unges mange historier har gjort indtryk på os, og derfor tænkte vi på et tidspunkt: Mon ikke der er andre, der ville være interesserede i at høre mere om, hvordan det er at være ung på Nørrebro? Det blev startskuddet til Street Tours.

Siden januar 2017 har vi i samarbejde med Det Gode Naboskab og Områdefornyelsen Indre Nørrebro udbudt guidede ture i kvarteret omkring Blågårds Plads. De unge guider er mellem 15 og 17 år og er blevet uddannet i at formidle deres historier sjovt og levende for gæsterne på turene. De unge har selv valgt ruten, og de stopper undervejs på steder, som har haft en personlig betydning for dem, fx Blågårds Plads, "Somalia Street" og Assistens Kirkegården.

Udover at nysgerrige danskere kan blive klogere på Nørrebro er turene også af stor værdi for vores unge guider. De fortæller, at de lærer at tale med helt nye mennesker, er blevet bedre til at fremlægge i skolen og så er de naturligvis glade for at tjene deres egne lommepenge ved at vise deres bydel frem.

I denne weekend udbyder vi i samarbejde med 48 TIMER festivalen på Nørrebro en tur både fredag og lørdag eftermiddag. Undervejs er der mulighed for at snakke med de unge og stille dem spørgsmål til deres hverdag i kvarteret. Selve turen varer cirka 1.5 time, og herefter fortsætter dialogen med de unge over fælles aftensmad hos Send Flere Krydderier ved VerdensKulturCentret.

Vær klar til at få dine forestillinger, og måske endda fordomme, udfordret i mødet med de unge og deres personlige historier. Du kan booke billetter til turene lige her.

Du kan også se en teaser for turen her.