Blog

Tilbage i september var der Nowhereland Kunstfestival for børn på Blågården. Vi ser tilbage på nogle gode, farverige festivaldage.

Tilbage i september var der Nowhereland Kunstfestival for – og med! – børn på Blågården. Børn og deres familier var inviteret indenfor til et sjovt, farverigt og meget aktivt møde med kunst, og i ugen op til blev der afholdt en række fede workshops for skoleklasser. Her prøvede folkeskolens yngste kræfter med bl.a. illustration, lydfortællinger og stop-motion animation og fik smagt på den kreative proces.

Polerne smelter, temperaturen stiger, naturkatastroferne bliver værre og flygtningene flere.

Af Emil Hansen

Vi kender historien om klimaforandringerne. Mange føler, at det går den forkerte vej. Men hvad kan man gøre ved det?

Det var omdrejningspunktet mandag aften den 3. juni 2019, hvor organisationen Extinction Rebellion havde booket sig ind i caféen på Kapelvej 44 og holdt et oplæg under overskriften ”Climate change: Why we are heading for extinction and what to do about it”.

Fredag d. 12/4 blev Blågårds Plads for en stund omdannet et udendørs eksperimentarie for daginstitutioner i området.

En fredag formiddag i april blev Blågårds Plads omdannet til en slags udendørs eksperimentarie, hvor en masse børn, pædagoger og pædagogstuderende var samlet for at prøve kræfter med naturvidenskaben. Der er som bekendt ikke noget, der hedder dårligt vejr, kun forkert påklædning, så en sølle gang forårssne satte ingen dæmper på børnenes nysgerrige udforskning og leg med robotter, farveblandinger, magnetisme, mikroskoper, gas og vand og rigtig meget andet.

Nadeen Aiche har skrevet en kærlig hyldest til Kapelvej 44 - om medborgerskab og fællesskab

Hver uge vrimler det ind med lokale beboere for at nye en bid mad hos Folkekøkkenet på Kapelvej 44's trygge rammer. Om morgenen fungerer huset som en ungdomsuddannelse, og om eftermiddagen, når alle eleverne er taget hjem, kommer lokale unge og styrer stedet i fællesskabet med kvinden, der fungerer som Nørrebros bankende hjerte, Lisbeth Bryhl. Både Lisbeth og hendes kække veninde, Jonhild Bjørgvin, der er husets selverklærede "masterchef", sørger for at holde humøret højt, mens de begge med store smil tager imod nye såvel som gamle bekendtskaber.

Emil har været i vinylkasserne på Blågårdens Bibliotek for at finde anbefalelsesværdig musik frem, som du kan låne med hjem.

Emil Hansen er ny praktikant på Blågården, hvor han blandt andet er PR- og kommunikationsansvarlig for Nørrebro-festivalen 48TIMER, der finder sted sidste weekend i april. Emil er uddannet cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling og har i en årrække skrevet for musikmedierne Devilution og Soundvenue. Senest har han været inde at rode i vinylkasserne på Blågårdens Bibliotek og fundet anbefalelsesværdig musik frem, som nemt kan lånes, hvis man selv stikker hovedet forbi.

Foreningen K44 Outside arbejder for at skabe mere liv og tryghed i gården på Kapelvej 44. B.la. ved at sælge juletræer. Læs her hvorfor.

Her i december skulle der ske noget nyt, og vi skulle bruge nogle penge til at stifte Foreningen K44 Outside. Og penge kan man ikke bare få ved at knipse med fingrene, så vi tænkte: Juletræer. Det var jo sæson for juletræer. Hvis Arthur kan gøre det og stikke penge i egen lomme, så kan vi sagtens gøre det og samtidig støtte et godt formål her i kvarteret. 

Sider