Mia: Indre og Ydre – kultur på hele Nørrebro

tor. 24. sep. kl. 14.08

By EE8Z

0 comments
1. januar 2016 smelter Kultur- og fritidsforvaltningens to kulturenheder på Nørrebro sammen til en – og hvad så?

Her hos BLÅGÅRDEN plejer vi at sige, vi ligger i hjertet af Nørrebro, vi er lige her, hvor det hele sker – på og omkring Blågårds Plads pulserer livet og kulturen, som vi er en del af og understøtter. På sin vis ser vi os selv som en del af centrum i vores univers.

På Ydre Nørrebro hedder den lokale kultur- og fritidsinstitution - som er pendant til BLÅGÅRDEN - 2200Kultur. De skriver på deres hjemmeside, at de er din hovedleverandør af kultur- og fritidsaktiviteter på Nørrebro.
Ydre Nørrebro er bare lidt længere væk, selvom der er kommet en lækker bred cykelsti ud af Nørrebrogade. Måske er det også derfor, de claimer hele Nørrebro med både deres navn og fortælling på en anden måde, end vi gør her hos BLÅGÅRDEN.

Uanset hvad så skal Indre og Ydre – hjerte og krop? - til at arbejde sammen som et hele, og det tror jeg, der er rigtig meget potentiale i.

Vi arbejder selvfølgelig allerede sammen, når vi laver 48-timer festival, når vi på Blågårdens Bibliotek og Nørrebro Bibliotek laver PR og markedsføring sammen, eller når vi sender børnene fra Indre Nørrebro til fodboldturnering i Nørrebrohallen. Men nu skal vi sammen finde ud af, hvordan vi kan styrke kulturen, bibliotekerne og idrætshallerne på Nørrebro ved at tænke de store tanker sammen, være flere om at få og bære de gode idéer og vigtigst af alt; få forstyrret og udvidet vores verdensbilleder – for det er altid sundt.

Vi skal selvfølgelig stadig være lokale, og vi skal fortsætte med at banke i takt med det nære lokalmiljø, men vi skal i højere grad også bevæge os væk fra byens gadekær, vi skal tænke større og blive inspireret af nye kollegaer, flere naboer og nye måder at gøre tingene på på tværs af hele Nørrebro. Vi skal nedbryde grænser, og det kan godt lyde fjollet men ”den forkerte side” af runddelen er bare langt væk både mentalt og fysisk, når man bor på Indre Nørrebro eller arbejder her.

Måske mærker du som nabo ikke den store forandring – forhåbentlig har jeg næsten lyst til at sige, men jeg glæder mig til, at vi som organisation skal udvikle os sammen i nye retninger og sammen skabe et helt kultur- og fritidstilbud med et stort bankende hjerte og en ligeså stor krop, som når ud i alle afkroge af Nørrebro.

Den nye kultur- og fritidsenhed rummer:

  • Blågårdens Bibliotek
  • Korsgadehallen
  • Nørrebrohallen
  • Nørrebro Bibliotek
  • Osramhuset
  • Støberiet   
  • Copenhagen Skatepark
  • Sjællandsgade Bad
     

Tilføj kommentar