Mia: Hvor kommer lyden fra?

tir. 05. maj. kl. 14.25

By EE8Z

0 comments
Den kommer fra BLÅGÅRDENs nyopstartede CPH Music Maker Space

Det piber, hviner og skratter - nogen vil sige, at det larmer, men dybt koncentreret rundt om bordene i Støberiets Cafe sidder en flok med julelys i øjnene og smil på læben frembragt af netop de særegne lyde. De er gang i CPH Music Maker Space, et værksted hvor lyd-, musik- og elektronikinteresserede mødes og udforsker mulighederne for at lave egne elektroniske lydmaskiner eller hacke allerede eksisterende udstyr.

For nogen er det første gang, de bygger deres eget kredsløb eller kaster sig ud i at skille noget ad, mens andre har mange års erfaring og kommer for at få inspiration og arbejde på nye kunstneriske eksperimenter, men der opstår et nysgerrigt fællesskab, som samler sig omkring loddekolber og værktøj.

Jeg synes det er meget inspirerende, at et åbent værksted kan tiltrække så mange forskellige mennesker, hvor alle skel udviskes, fordi kreativiteten og skabertrangen er det bærende.

Planen er at værkstedet skal opbygges organisk i forlængelse af, at makers dukker op med ideer og projekter. Der er ikke en færdig maskinpark og et fuldstændigt koncept til rådighed, og det er heller ikke meningen, for projektet skal udvikle i takt med dem, der tager del i det og har lyst til at præge det.

CPH Music Maker Space indskriver sig i den fremadstormende makerbevægelse, som er en opdateret DIY kultur, en demokratisering af teknologi og kritisk forbrugerisme og vigtigst af alt tanken om, at deling og fællesskab skaber en større sum.

For os som lokalt kulturhus og bibliotek er det vigtigt at være en del af denne bølge af flere grunde; for det første fordi vi kan være med til at give børn og unge blod på tanden i forhold til at lege med teknologi og elektronik, så de udvikler evnen og lysten til at skabe og designe teknologi - her med fokus på lyd og musik- i stedet for kun at forbruge. For det andet fordi vi gerne vil give rum til kunstneriske eksperimenter, som kan være med til at udvikle det kreative vækstmiljø i København.

 

Vil du være med?

  • Torsdag den 21. maj starter et nyt og åbent workshopforløb
  • Du kan låne maker-materiale på Blågårdens Bibliotek
  • I sommerferien afholder vi opfinderværksted for skolebørn

Tilføj kommentar