Mette: Vinterbyliv på Nørrebro

søn. 06. dec. kl. 12.58

By EE8Z

0 comments
Vinteren har for alvor fået tag i Nørrebro. Den første sne er faldet og juletræet på Blågårds Plads er tændt.

Det er mørkt, når jeg står op, og mørkt, når jeg går i seng. Vejret bliver gradvis dårligere, det blæser, regner og sner, og det får de fleste af os til at krybe indenfor i varmen. Men sådan behøver det ikke at være! Vinteren har sin egen charme.

I København er vi efterhånden blevet gode til at bruge byen om sommeren, men om vinteren er vi knap så gode til at indtage byens rum. Vinterpaladsets telt har indtaget Blågårds Plads de sidste år som en scene for aktiviteter. Men hvorfor ikke være rigtigt udenfor? Nogle gruppe bruger byens rum året rundt, men mange af os bruger mest byen som transit om vinteren. Jeg synes, det vil interessant, hvis vinteren ikke blot var mørke, kulde og transport. Hvad er vinterens potentialer? Hvordan skabes der gode rammer for vinterbyliv?    

Med projekt ”Byen om vinteren” på Stengade tester vi mulighederne aktivitet i den kolde tid. Med gyngerne inviteres der til bevægelse. Det, tror jeg, er vigtigt, når det er koldt. Men ligeså vigtigt er det at tænke på lys, glæde og farver, for det er noget at det, som vi mangler om vinteren.  Der er behov for steder, hvor man kan søge hen og bare være sammen, måske for et kortere stop på vejen hjem. Steder som lyser op i mørket, noget som er rart og varmt, og som rammerne for at mødes på tværs og lade fællesskaberne blomstre.

Det nye vinterbyrum undersøger, om der overhoved er potentiale for at ændre rummet mellem træerne på Stengade til ET STED og en attraktion. Hvordan lokker man nørrebroerne ud i vinterbyrummet, og hvordan vi får jer til at blive længere. Vi vil skabe rammerne for en ansvarlig by, som sætter fællesskab først, og som skaber lys i mørket. Jeg håber derfor, at I vil tage godt imod det nye midlertidige vinterbyrum på Stengade, og indtage det med masser af leg, smil og glæde, og derved hjælpe med at bringe vinterbylivet til indre Nørrebro. Derved skaber vi sammen en tryggere og mere sammenhængende by – også om vinteren.

Jeg elsker selv vinter! Vinterens mørke gør nemlig, at byen viser sig fra helt andre sider. De lysende vinduer giver en fornemmelse af forskellen mellem inde og ude. Vi rykker lidt tættere, og jeg har en rar fornemmelse af, at der er liv i byen på trods af, at der er meget få mennesker på gaden. 

Tilføj kommentar