Mette: Ny trafikplan på plads

man. 02. nov. kl. 13.06

By EE8Z

0 comments
Trafikplanen, der blev godkendt i oktober, skal styrke hverdagslivet i Nørrebros gader.

Jeg hiver hårdt i bremsen og drejer hurtigt ind til siden ved Cykelkooperativet. Endnu en gang er der ikke plads til at dreje ned af Baggensensgade, da en bil holder parkeret i anden position, og der kommer en modkørende bilist fra Blågårdsgade. Bag mig er der en cyklist, der må bremse ligesom mig

Den lettere kaotiske situation på hjørnet af Baggensensgade og Blågårdsgade får mig til at glæde mig over, at det endelig er lykkes at lave en trafikplan for kvarteret, som vil fredeliggøre kvarteret trafikalt, så gader og beboere ikke generes af bilister, der bare drøner igennem uden ærinde.

Siden februar 2015 har Områdefornyelsen i samarbejde med kvarterets borgere, Movia, politiet og fagkompetencer i Teknik- og Miljøforvaltningen arbejdet på at formulere kvarterets fremtidige Trafikplan. Trafikplanen skal skabe større sikkerhed for fodgængere og cyklister. De mange biler, der i dag kører ulovligt igennem Stengade, skal stoppes, og det skal være sikkert og trygt at gå til og fra skole eller krydse Rantzausgade for at handle i grønthandleren. Trafikplanen skal give mere plads til byliv, handelsliv og klimatilpasning.

Med Trafikplanen bliver Nørrebro et forgangseksempel på, hvordan et attraktivt og grønt kvarter kan forenes med storbyens biler, cykler og fodgængere. Et kvarter hvor det er sikkert at færdes uanset om man ligger i en barnevogn eller pendler mellem arbejde og hjem.

Henover det sidste år har jeg hørt mange forslag til ændringer. Mine kollegaer og jeg har været i dialog med næsten 500 borgere. Det har gjort os klogere på, hvordan det eksempelvis er at være cyklist i Rantzausgade, eller hvordan gennemkørende biler i Stengade skaber utryghed for skolebørnene.

Teknik- og Miljøudvalget vedtog Områdefornyelens trafikplan mandag den 16. oktober. Dermed er de overordnede rammer fastlagt. Nu glæder jeg mig til at dykke ned i de konkrete projekter. Jeg glæder mig for eksempel  til at komme i videre dialog med beboerne i Rantzausgade og Brohusgade, så vi kan få indhold i visionen om Rantzausgade som kvarterets Hverdagsgade.

Tilføj kommentar