Mette: Nu sker der noget i Rantzausgade!

man. 29. jun. kl. 14.18

By EE8Z

0 comments
Bilerne, busserne og cyklisterne kører som altid ind i mellem hinanden i Rantzausgade. Men ikke alting er som det plejer.

Områdefornyelsen Nørrebro har nemlig etableret et midlertidigt trafikforsøg, som har forandret gaden, så bilerne på skift må passere en vejindsnævring. Det har vi gjort for at give cyklisterne en cykelsti i begge retninger.

Henover foråret har jeg hørt mange forslag til, hvordan Rantzausgade kunne blive, og nu tester vi nogle ideer af. Det er noget af det, jeg synes er sjovt ved at arbejde i Områdefornyelsen – at oversætte ord til handling og få respons på det.

Vi har inddraget parkeringspladserne på en strækning, for at give plads til mere byliv i gaden. Vi har udvidet fortovet i solsiden af gaden så caféerne har kunnet lave udeservering.

Det er efterhånden blevet eftermiddag og solen skinner stadig ned over de caféborde, der nu er blevet plads til i gaden. Der er proppet med mennesker og alle er i højt humør. Jeg kan se at folk har taget vores forslag til sig og bruger byrummet. Ejeren af caféen står, ligesom mig, og betragter de sommerglade mennesker. Vi falder i snak, og han fortæller mig en historie, som jeg har lyst til at dele med jer. Han fortæller, at han tidligere på dagen overværede et møde mellem to cafégæster.

De to, som umiddelbart var fremmede for hinanden, sad side om side i solen og skuede til hinanden med et ’har-jeg-ikke-set-dig-før’-blik. De faldt hurtigt i snak, og det viste sig, at de er naboer i ejendommen overfor. Den ene havde boet der længe, den anden kun i seks måneder, men de havde aldrig udvekslet et ord. Ikke før de pludselig sad her overfor hinanden midt i Rantzausgade.

Den historie gjorde mig glad, for det var netop en af tankerne bag omdannelsen af Rantzausgade, at give plads til pauser og møder mellem mennesker. Det synes jeg er vigtige elementer, når man skal skabe gode byrum. 

På vej hjem, går jeg forbi klimahaven, som Områdefornyelsen har opstillet i Rantzausgade. Her ser jeg et par der sidder og nyder sin medbragte frokost – dette minder mig om, at det er vigtigt at gaden også skal have ikke-kommercielle opholdsmuligheder.  

Tilføj kommentar