Mette: Første forårsdag i Områdefornyelsen

tor. 09. apr. kl. 14.31

By EE8Z

0 comments
Vi er på gaden og ser frem til blomstrende by. Foto: Anna Olivia Bryhl

Onsdag tror jeg, at alle kunne mærke forårets komme. Det var den perfekt dag at starte Områdefornyelsens gadedialog i Rantzausgade. På et tæppe af rullegræs, forårsblomster og en skøn lille campingvogn lyste områdefornyelsen op i gadebilledet. Mange fodgængere stoppede op, fik en kop kaffe og satte ord på deres drømme for Rantzausgade og kvarteret. Selv et par cyklister satte bremsen i bund og måtte lige, høre hvad der var gang i. Vi fik rigtig mange gode input, inviteret til workshops og vil fortsætte torsdag og fredag med rullegræs og campingvognen i gadebilledet.

Marts måned var god for Områdefornyelsens løft af Rantzausgade.

Politikerne besluttede, at der skal indarbejdes klimatilpasning i Rantzausgade i 2016, og der blev bevilliget 3.0 mio til regnvandsbede og andre tiltag, der kan tilbageholde regnvand. Og lige før påske besluttede politikerne oveni købet at give en ekstra bevilling til Rantzausgade til at styrke byliv og handelsliv, med fx bredere fortove, plads til ophold og bedre forhold til cykelparkering. Med de penge, Områdefornyelsen fik i marts, er der nu mere end 14 mio til at løfte Rantzausgade til kvarterets bedste hverdagsgade med sikre forhold for cykelister, bedre forhold for fosgængere, grønt og ophold.

Områdefornyelsen er nu i fuld gang med at høre de brugere, der er i Rantzausgade om fremtidens Rantzausgade. Men en event er ikke nok. Vi laver 3 workshops her i foråret om trafikken og er ved at planlægge endnu to happenings i Rantzausgade. En i maj og en i juni.

Har du gode ideér til, hvordan der kan skabes bedre byliv i Rantzausgade, så er det nu, vi vil høre din mening. Eller har du ideer til en stor event i Rantzausgade i juni, så kunne du måske hjælpe os med at skabe en utraditionelt billede på fremtidens Rantzausgade.

Op til pinse er der Blomstrende by på Nørrebro. En planteaktion hvor kvarteret forhåbentlig bliver tilplantet med spirende blomster og planter. Vil du være med så kom forbi Byhanen 2200 og få planter, som du kan sætte ud i kvarteret eller find os til Firkantens Festival, hvor du være med til at lave dine egne spirer

Tilføj kommentar