Mette: Endelig kommer der toilet i Folkets Park

fre. 12. jun. kl. 14.20

By EE8Z

0 comments
Gravemaskiner og håndværkere rumsterer, og der er igen huller og bunker i parken. Det ventede toilet er endelig kommet.

Jeg er glad for det længe ventede offentlige toilet i Folkets Park snart er færdigt. Toilettet er den type, der renser sig selv, så det er rent og pænt hele tiden og kan bruges af alle.

”Hjælp os med at få et toilet i Folkets Park”. Det var et af de første ønsker jeg hørte, da Områdefornyelsen i foråret 2014 startede med at skrive Kvarterplanen.  Det var ikke kun i Folkets Park, at jeg hørte dette ønske, det var lige så ofte i gårdene rundt omkring i hele kvarteret. I gårdene var der nemlig problemer med at hjemløse brugte buskene som toilet.

Det, jeg elsker ved Nørrebro, er den tilgang, der er til problemer. At man går efter problemet – ikke manden! Jeg har kun mødt rummelighed og respekt overfor andre mennesker. Også når det gælder gruppen af hjemløse. Når jeg taler med folk i kvarteret er det aldrig de hjemløse, som er problemet. Problemet er manglen på toilet og ordentlige forhold for hjemløse.

Gennem Områdefornyelsen vil jeg arbejde for, at vi finder de byrumsløsninger, der kan gøre Nørrebro bedre for alle. Vi vil styrke bydelen, så forskelligheder ikke skaber konflikter. At vi går ind i de problemstillinger og behov, der er i byrummene og finder løsningerne, så alle føler sig velkommen i kvarteret. Løsningerne skal skabes sammen - af beboere, aktivister, hjemløse og kommune i fællesskab.

Da jeg cyklede gennem Folkets Park her til aften, var der sommerstemning. Børnene klatrede rundt på legestativet, en gruppe aktivister rodede med et kæmpe banner, de havde malet uden for Folkets Hus, et par spiste frokost på en bænk, mens vestafrikanerne spiste i en stor flok under træerne. Folkets Park er et rigtigt godt eksempel på, hvordan man kan indrette byen, så forskellige grupper kan være der samtidigt og bruge byen forskelligt.

Og nu snart med toilet!

Tilføj kommentar