Maya: Dansk Standardpoesi er flyttet ind på Blågårds Plads

tir. 29. sep. kl. 14.08

By EE8Z

0 comments
Dansk Standardpoesi er en arkitektonisk kunstinstallation, som jeg har tegnet og bygget. Den fungerer som et mobilt kunstmuseum.

Installationen, Dansk Standardpoesi, består af et voksende antal enheder, der kan være placeret på samme sted, eller stå på forskellige steder. Indtil videre findes der to, hvoraf den ene - et grønt træhus - for tiden står på Blågårds Plads, i et samarbejde mellem mig og Blågårdens Bibliotek. Her kan lokalbefolkningen på Nørrebro og andre interesserede opleve kunstudstillinger, digtoplæsning, performances, koncerter og poesibibliotek frem til den 1. december.

Jeg hedder Maya Peitersen er uddannet arkitekt fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og arbejder som kunstner i et flydende felt mellem arkitektur, kunst, lyd og performance. Jeg arbejder med afsæt i menneskets marginalisering med en særlig følsomhed for rummet omkring mig; både det fysisk håndgribelige og det mentale rum. Jeg bruger skalaforholdet mellem rum og krop til at skabe både fysiske og metafysiske tilstande, som man som publikum kan træde ind i og blive en del af.

I Dansk Standardpoesi udstiller og performer jeg selv samt kuraterer udstillinger, oplæsninger, performances og koncerter med andre kunstnere, forfattere og musikere fra den danske kunstscene. Det kan du snart opleve på blågårds Plads, når det grønne træhus slår dørerne op torsdag den 8. oktober.

Med Dansk Standardpoesi sætter jeg fokus på det poetiske udtryk indenfor flere kunstarter og skaber en 1:1-relation mellem kunst og publikum. Det er min intention at skabe et sted, hvor flere kunstarter kan være tilstede på en gang. Et rum til kunstnerisk, poetisk udfoldelse.

Jeg tænker poesi udover det skrevne ord; som et frirum i alle kunstarter, hvor det er værket der vægtes fremfor formidlingen. Jeg glæder mig til at vise dig, hvordan det ser ud. 

Tilføj kommentar