Lene: Fuglemanden er modeikon

10.10.2016, Kl. 16.27

By EE8Z

0 comments
I fredags mødtes jeg med “fuglemanden” fra min gade.

Vi havde aftalt at drikke en kop kaffe, så vi satte os ind på det lille græske sted, Kreta, på Jagtvej. Her gav Nikos kaffe på husets regning, for han og “fuglemanden” er gode venner. Vi havde ikke talt så meget sammen før, men nu sad vi der, Yannis og jeg, og snakkede om fugle og katte og min nye kæreste. Det var ikke en date eller et vigtigt møde - det føltes mere som at sludre med sin morfar.

“Jeg elsker dyr,” fortæller han. “Fugle. Katte. Alle slags! Så jeg går i Kvickly, Kickly, Sickly, Fakta, Falta, Malta, eller hvad det nu hedder, og køber mad til dem. Flere gange om ugen.” Jeg smiler, indtil ærmet på hans læderjakke er ved at hive dækkeservietten med kaffekoppen på gulvet. Vi “stopper ulykken”, og lidt senere spørger jeg, hvordan han blev ikon for Han Kjøbenhavn.    

Det var henne i nærheden af Rigshospitalet. Jeg gik bare lidt rundt og pludselig kommer der en ung pige hen til mig. Hun siger, at jeg er lige typen, hun skal bruge. Vi sætter os ind i hendes bil og snakker, og nogle dage senere laver jeg film.”

Jeg synes, det er sejt. Overfor mig sidder en mand, som jeg har lagt mærke til, fordi han fodrer fugle og katte på vores gade. Jeg kender ham for hans græske sange, og jeg synes, det er skørt og herligt, når han ud for sin dør slutter af med et højt “tak for i aften!”. Aldrig havde jeg forestillet mig, at denne mand kunne være ikon for et hipt tøjmærke som Han Kjøbenhavn, men jeg elsker forbavselsen. Det er dét Nørrebro kan. Så snart man har en idé om, hvordan noget eller nogen er, bliver man overrasket. There’s more to it – og det er en sund erkendelse, tror jeg. 

Se Han Kjøbenhavns reklamevideo med fuglemanden her

Tilføj kommentar