K44 Outside: Vi vil skabe liv og tryghed i gården

man. 22. jan. kl. 10.03

By EE8Z

0 comments
Foreningen K44 Outside arbejder for at skabe mere liv og tryghed i gården på Kapelvej 44. B.la. ved at sælge juletræer. Læs her hvorfor.

Her i december skulle der ske noget nyt, og vi skulle bruge nogle penge til at stifte Foreningen K44 Outside. Og penge kan man ikke bare få ved at knipse med fingrene, så vi tænkte: Juletræer. Det var jo sæson for juletræer. Hvis Arthur kan gøre det og stikke penge i egen lomme, så kan vi sagtens gøre det og samtidig støtte et godt formål her i kvarteret. 

K44 Outside er nemlig en forening, der understøtter Kapelvej 44s formål om at skabe tryghed og liv i området. Vi skal være med til at skabe liv i gården, fordi den ikke bliver brugt til så meget. Vi kalder gården for en usleben diamant, så vi kan selv være med til at gøre den pæn. Lige nu har vi et træværksted og på sigt vil vi gerne lave en café med udendørsservering, som også kan lejes ud til events om sommeren. Det er fedt at have et sted, som vi kan bygge videre på, så det kan blive noget større i fremtiden. Så det bliver et sted, hvor man gerne vil være. Derfor var det også vigtigt for os at få skaffet de her penge, så vi kunne starte op. 

Heldigvis kender vi en kvinde, som er ansat i FRAK og kommer til FOLKEKØKKEN hver gang. Hun hørte om vores ide med juletræerne, og hendes far ejer en plantage med juletræer, så vi lavede en god aftale med ham til en god pris. Vi solgte 120 træer ud af de 130, vi havde købt hos ham. 
 
Det var grineren, men det var koldt. Vi blev istapper hver dag, men det var det værd, når vi så slutbeløbet. Det var også rart at kunne sige, at pengene ikke gik direkte i lommen på os, men skulle bruges til noget, som kan gøre alle glade. Det giver en god mavefornemmelse. 
 
Vi kan næsten starte vores forening nu, og samtidig har vi mødt mange, som gerne vil hjælpe os. En tømre, en snedker og en tidligere pædagog. Folk, der var til arrangementer inde i cafeen, mens vi solgte juletræer, kom hen og varmede sig ved vores tønde med ild, og så snakkede vi og fortalte om vores ideer. 

Man skal helt klart kunne føle sig tryg her i gården, så man har lyst til at være her. Der skal være plads til alle. Det er det, der er med K44, der er plads til alle - ligemeget hvilken religion, hudfarve eller udseende man har, så er der plads til alle. Bare man opfører sig ordentligt. Altså at man tager ansvar for sig selv, har kærlighed til hinanden og kan arbejde sammen som en stor enhed, som passer på hinanden. 

I efteråret var folk rystede over, hvad der skete på gaderne, så det er godt med et sted som det her, hvor vi kan starte med at lave gode ting. Det er ligesom vores eget sted, men vi respekterer selvfølgelig stedet og de andre mennesker, som også kommer her. Hvis noget skal fikses eller males, så gør vi det. Vi kan ikke lide, hvis det ser grimt ud. Vi er glade for, at der kommer forskellige folk. Vi griner sammen, vi spiser sammen. Det er bare god energi allround. Man kan se det på folk, der er her, de kommer igen. 
 
Vi bruger nok selv 75 procent af vores fritid her. Hver torsdag arbejder vi i Folkekøkken, men alt det vi laver udover, får vi ikke penge for. Det er mere vigtigt, at der hele tiden kommer nye medlemmer til, som har lyst til at være med og gerne vil lave noget. Drømmen er, at vi kan føre noget ud i kvarteret, som andre også kan få inspiration af. At der kommer lignende foreninger, der laver deres egne ting i gården. Ågårdens Ungefællesskab er allerede kommet til. Det er super fedt.