Jesper: Spillemaskinerne bliver en tidsrejse til 80’erne

tir. 28. jul. kl. 14.14

By EE8Z

0 comments
Spil er måske sjældent kunst, men kan ligesom romaner, film eller et bestemt stykke musik hensætte dig til en særlig periode i dit liv.

Der er en scene i Call of Duty 4: Modern Warfare, hvor du går stealth gennem spøgelsesbyen Pripyat ved Tjernobyl. Det er tiden efter atomkraftulykken, hvor området stadig er fyldt med stråling. Din makker, Cpt. McMillan, får en nedstyrtet helikopter i hovedet og mister førligheden, så du må bære vægten af hans krop på din skulder, mens I angribes af kalashnikovbevæbnede russiske ultranationalister. I er desuden omringet af radioaktive zoner, så den mindste afvigelse fra alfarvej vil sikre jer strålingsdøden. I bliver i øvrigt også lige jagtet af vilde hunde, fordi det hele ikke skal være for nemt.

Når nogen spørger mig, hvordan det var at få børn, henviser jeg sommetider til Pripyat-scenen i Modern Warfare. Det var nogenlunde på den måde. Det var ikke en umulig situation, men det var en krævende situation, og meget foregik i en tilstand af let panik med vægten af et ekstra menneske på skulderen.

Når familien sov, bar jeg Cpt. MacMillan gennem kugleregnen.

Og når min kæreste spørger mig, hvad jeg fik tiden til at gå med, før jeg mødte hende, kan jeg ikke altid huske det. Men jeg kan huske, at min onlinetid på Mugellobanen i Moto GP 7 på det tidspunkt var 34. bedst på verdensranglisten. 1:25:20, vist nok. Der var masser af tid til at dyrke den verdensrangliste.

Spillene vil altid være gemt på din egen harddisk sammen med de minder, der hører til. Hvis du ligesom jeg har alderen til at være mere analogt end digitalt indfødt, kan du måske også huske, da du fik et af følgende elektroniske vidundere ind på drenge(eller pige)værelset: Atari 2600. Commodore 64. Nintendo 8-bit. Nintendo 64. Super Nintendo. Sega Mega Drive. Måske kan du også huske, hvilke begivenheder der knyttede sig til din Mega Man-æra eller din Defender of the Crown-periode, og hvordan Jollycolaen og dit halvandet krones studenterbrød smagte.

Ganske snart, i løbet af august, vil vi tilbyde dig en tidsrejse tilbage til dét børneværelse i 80’erne i bytte for et enkelt bip med dit lånerkort; vi starter udlån af de gamle spillemaskiner.

Tilføj kommentar