Jens: Hello! - og godt musikår

ons. 30. dec. kl. 13.58

By EE8Z

0 comments
Her mod årets afslutning går internettet mere eller mindre amok med lister over årets musikalske udgydelser

 – og ja! Der er kommet meget andet end Adele!

Faktisk synes jeg, året har budt på rigtigt mange spændende udgivelser. Her er mit bud på ting fra 2015, der er værd at tjekke ud! Jeg har i det nedenstående fremhævet et lille udvalg, rækkefølgen er helt og aldeles vilkårlig.

Se i øvrigt mere på vores Spotify-playliste

Du kan låne flere af titlerne på Blågårdens Bibliotek på CD og Vinyl!

 

Chelsea Wolfe: ”Abyss”
Den amerikanske sangerinde Chelsea Wolfes’ univers er mørkt, dystert og intenst. Albummet ”Abyss” følger op på 2013 udgivelsen ”Pain is Beauty” og har klare referencer til nordisk folkemusik, Black Metal og noget Goth-agtigt. PJ Harvey og Nick Cave når de er aller mørkest, skinner også igennem som inspirationskilder. Hør "Abyss" her eller læs Soundvenues anmeldelse af albummet her.

Chelsea Wolfe spillede på Roskilde Festival i sommer og på Loppen i november, her kan du læse en anmeldelse af sidstnævnte koncert fra Undertoner.

 

Faith No More: “Sol Invictus”
Faith No More gjorde et glædeligt come back på albumfronten i 2015. I modsætning til hvad man kunne frygte fra et gendannet band, hvis storhedstid var i 90’erne. De er veloplagte og anarkstisk sprælske med en Mike Patton i front der er lige så snerrende og sarkastisk som ”dengang”.

Hør Faith No More anno 2015 her eller læs Gaffas anmeldelse af "Sol Invictus" her

Jeg var så heldig at overvære Faith No More på Tinderbox festival i Odense denne sommer. Her er Gaffa’s anmeldelse af koncerten.

 

Lightning Bolt: ”Fantasy Empire”
Fantasy Empire er det syvende udspil fra de to gange Brian (Gibson + Chippendale) som udgør Lightning Bolt. Navnet beskriver duoens musik meget godt… Deres primale bas/trommedrevne noise rock er virkelig som et lynnedslag.

Hør Lightning Bolt her eller læs Pitchfork anmeldelse af "Fantasy Empire"

1. december gav Lightning Bolt concert i Jazzhouse – læs anmeldelsen af den koncert her. 

 

Blur: ”The Magic Whip”
12 år efter seneste albumudgivelse, ”Think Tank”, er Blur tilbage med en efter min mening helt fantastisk plade. The Magic Whip viser Damon Albarn og co. fra deres mest melankolske og eftertænksomme side – det klæder dem!

Hør "The Magic Whip" her eller læs Gaffas anmeldelse af albummet

 

Godspeed You! Black Emperor:  “Asunder, Sweet and Other Distress”
De canadiske post-rock kongers femte album med den mundrette titel er bestemt IKKE nogen lettilgængelig sag. Men hvis man besværer sig med at sætte sig ind i GYBE’s storladne og filmiske univers, gør man sig selv en kæmpe tjeneste! 4 numre er der på albummet, med en spillelængde på 40 minutter. Åbningsnummeret  ”Peasantry  Or ’Light! Inside of Light!’ står for mig som noget af det mest sublime jeg har hørt i år.

Hør albummet her eller læs anmeldelsen fra Pitchfork her.

Læs desuden anmeldelsen af den fabelagtige koncert i Den Grå Hal 2. november her. 

Tilføj kommentar