Henriette: Jeg brænder for at lave kreative workshops

tir. 11. jul. kl. 11.26

By EE8Z

0 comments
Henriette laver kreaværksted for børn på Blågårdens Bibliotek hver tirsdag i efteråret.

Jeg glemmer tid og sted, når jeg er kreativ, og det sker tit at, der opstår en ny ide sammen med børnene, som vi så udfører på stedet . 

Jeg er især glad for de lidt mere udsatte børn, som måske ikke går til en fritidsaktivitet. De har mange ressourcer og har bare behov for at blive hørt og set - fx i at få kreative ideer og udfører dem. De er så stolte, når de går hjem med et færdigt produkt. Vi har lige syet tasker, og de gik meget op i, at de selv havde designet og syet dem 

Mange af børnene havde ikke siddet med en synål før. Børnene har måske set håndarbejde blive udført i deres land. Men har ikke selv lavet noget. Og vi taler om, at det er godt at have en hobby og blive god til den. 

Jeg har altid planer om, hvad vi skal lave, men ændrer det, når børnene kommer med input. De kan mærke, at de får lov at bestemme, og jeg tager det alvorligt, når de foreslår form og farve på en ny måde. Man skal eksperimenter og blive lidt bedre gang for gang . 

Jeg synes også, at det er vigtigt at arbejde sammen. At man deles om materialerne, og at man tager hensyn til resten af bordet, fx at man går af med sine ynglingsperler, fordi det passer bedre til sidemandens produkt. Glæden ved at lave en kreativ aktivitet såsom filt, syning, smykker m.m. er primært det, jeg vil formidle videre.