Dorte: Strandbiblioteket er en stor succes

ons. 08. jul. kl. 14.17

By EE8Z

0 comments
I sommerferien er der bibliotek på Amager Strand – hele byens strandpark.

"Alt hvad du kan tænke dig," er mottoet for Københavns Biblioteker, og Strandbiblioteket har næsten også det hele.

Strandbiblioteket findes i en hvid container på Strandstation 1 ved Øresundsvej i nærheden af metroen, hvor alle byens vandhunde står af, hvis de da ikke cykler. Det udendørs bibliotek har rykket lidt rundt i årenes løb fra strandstation 5 til 1, og blandt andet også været en tur i Baunehøj Badet.

Strandbiblioteket har nok byens sødeste lånere. Næsten dagligt fortæller strandgæster, hvor skønt det er. Turister standser op og tager billeder, og det er noget, der bliver vist frem til gæster af glade københavnere. Naboer kommer med is, saft og kage – det er faktisk verdens bedste sommerjob, synes jeg.

På strandbiblioteket kan man låne bøger både til børn og voksne, de nyeste krimier, billedbøger, bøger om grill’ningens kunst, og hvordan Øresunds krabber ser ud. Man kan låne fiskenet til at fange skalddyrene i! Og dykkermasker med snokler, så man selv kan se dem under vandet. Der er baderinge og børnevåddragter, spande, skovle, bolde, kongespil, frisbees og meget mere til børn og legesyge voksne.

Strandgæster kan sidde lidt i den lille strandlounge i skyggen og læse de nyeste blade eller få en faglig snak med mine kolleger. De er dygtige bibliotekarer, der kan give gode råd til børns første læsning, om de bedste romaner, og hvad biblioteket i det hele taget kan.

Lige nu planlægger vi en workshop for børn eller et dj-arrangement på stranden, hvis vejret ellers er med os i denne noget uforudsigelige sommer. Det er en gammel tradition – for eksempel startede kletzmerbandet, Mames Babegenus, og det verdenskendte band, Iceage, deres karriere her – på Strandbiblioteket. Så vi er et prominent sted – og byens bedste sommerbibliotek.

Du kan selvfølgelig følge Strandbiblioteket på Facebook. Her står vores åbningstider også. 

Tilføj kommentar