Dorte: Læseklubben på besøg hos Manu Sareen

16.12.2015, Kl. 13.59

By EE8Z

0 comments
Blågårdens læseklub, der består af drenge i alderen 9-14 år var tirsdag den 15. december på besøg hos Iqbal Farooks far.

I læseklubben har vi blandt andet læst "Iqbal og den sorte kebab bimmer", "Hvad fætter gør" og "Klodshassan". Nogle af drengene læser selvstændigt Iqbal-bøgerne. Der er ingen tvivl om, at Klodshassan og historien om Kunta Kinte, der  søger en prins til sin datter Umfufu, de to brødre Abdi Krim og Abdella på nye knallerter, der kan rappe, og kan Koranen både forfra og hjemmefra, er den sjoveste. Der blev grint meget mens drengene læste højt. For Klods Hassan, der vel er bedst til at vælte frugtkasser, vinder selvfølgelig prinsessens hjerte.

Hos Manu stillede drengene både kloge og sjove spørgsmål: "Hvorfor er somaliere så sjove i Klodshassan," spurgte Mohadin. Han har selv rødder i Somalia. Hertil kunne Manu svare, at det var kærligt ment, man må ikke være led ved folk! Manu henter meget inspiration i sin dagligdag og synes, det er rigtig morsomt at skrive børnebøgerne – især dialogerne. Og som Anas meget rigtigt kommenterede: "Så må det være fordi han selv har børn!"

Samtidig var der stor undren over, at man ikke tjener mere som forfatter, at Manu ikke selv har lavet filmen, der har premiere nu eller at Blågård Skolen ikke blev sprunget i luften i samme forbindelse. Det var en inspirerende eftermiddag hos forfatter og tidligere minister, som vi satte meget pris på.

Læseklubben skal se filmen om Igbal i det nye år – hvilket vi ser frem til. Tirsdag i næste uge skal vi evaluere efterårets læseklub – denne gang med pizza, som der har været stor efterspørgsel på. Ak ja, heller ikke læseklubber duer uden mad og drikke.

Tilføj kommentar