Dorte: Børnekultur på biblioteket

man. 30. mar. kl. 14.35

By EE8Z

0 comments
Jeg mener, at børnebiblioteket alle dage er det sted, hvor børnekultur og børns egen kultur folder sig ud. Foto: Anna Olivia Bryhl

Her på Blågården forsøger jeg at understøtte børns kultur, for eksempel legekulturen, ved at indrette biblioteket - også til leg. På børnebibliotekets ”bro” kan man lege ”De Tre Bukkebruse” eller hoppe ”abc” på  gulvalfabetet. Nu kan man også tage på ”rejse” i vores nye rør – og selv være ”Alice”.

Man skal ikke være stille, men der skal dog være plads til fordybelse.

I pigeværelset til tween-piger læses der lektier, eller pigerne fordyber sig i ungdomsblade. Pigerne har selv været med til at indrette og omindrette pigeværelset. Det er forsøgt at skabe små kroge, hvor børn og unge har plads til leg eller læring. Der er lektiepladser (eller studiepladser til de lidt ældre) i hele biblioteket, hvor børn kan lave deres hjemmearbejde. Men pladserne kan fluks laves om til maker værksted en tirsdag aften eller billedkunstworkshop om lørdagene.

Vores rum er fleksibelt, og for alle.

Jeg er glad for at have mange slags børn og familier på besøg til daglig. Vi skal huske at byggeri til børn de sidste 200 år ofte har været ”ej blot til lyst” – derfor er det så vigtigt, mener jeg, at biblioteket kan tilbyde noget andet – et mangefacetteret sted med plads til alle.

Tilføj kommentar