Dorte: Blågårdens børnekultur samarbejder med Nørrebro Lokaludvalg!

tir. 01. dec. kl. 12.59

By EE8Z

0 comments
BLÅGÅRDEN tilbyder hver lørdag børnefamilier i området gratis børnekultur. Det kan vi kun gøre fordi Nørrebro Lokaludvalg støtter projektet.

Børnekultur er vigtig, fordi det er her, vi mødes med vores naboer og legekammerater, her vi taler om vores børn, og her vi opdager, at børnene opdager verden! Den sensitive og æstetiske erkendelse, som børnene møder i (børne-)kulturen og kunsten, er vigtig for at blive hele mennesker og forstå en kompleks verden. Det er både erkendelsesmateriale og legeråstof de møder her – kunsten skaber forståelsesrammer og redskaber. Noget de ikke møder i skolen med den rationelle læring som hører hjemme her, eller i tv og på Ipad’en.

Nu er det heldigvis sådan at Nørrebros borger har forstået budskaber: De møder nemlig talstærkt op hver lørdag for at se børneteater, danse og synge eller deltage i værksteder med deres børn. Og børnene får meget med hjem.

Teater Hund fortæller dem om opdagelser, danseformidlere om dans som bevægelse –og at ikke alt kan være løb rundt om søerne, de Etniske Rødstrømper lærer dem om sunde kageopskrifter, og hackere om at man sjældent er for lille til at deltage i makerspace. Børnekulturen spænder bredt, og det er vores opgave som kulturformidlere at tilbyde det bedste til børnene.

Det prøver vi på hver dag på  Blågårdens Bibliotek.

Tilføj kommentar