Caroline: Hej freak - du gider da ikke læse det samme som alle de andre vel?

tir. 26. maj. kl. 14.24

By EE8Z

0 comments
Quick guide i at styre uden om de titler, gud og hvermand læser, og udmærke dig med et mere eksklusivt/excentrisk/freaky valg af litteratur

Creepy Caroline anbefaler:

Zombier er for pattebørn

Når din nabo siger: “Har du læst The Walking Dead? TV serien er god bla bla, tegneserierne er faktisk bedre bla bla, stjerner i Politiken bla bla, de handler faktisk om menneskelighed på prøve bla bla bla,” så siger du: ”Tja, jeg foretrækker nu Crossed-serien. Jeg synes Walking Dead er lidt tamt”.

I Crossed-universet hærger en pest, hvis ofre kan kendes på et ulækkert korsformet sår i panden samt en ekstremt afskyelig opførsel. Jeg tør ikke komme med eksempler her, men forestil dig noget i retning af en hillbilly, der bryder samtlige menneskelige tabuer med den ene hånd, mens han, øh, spiser den anden. Skal det være klamt, så lad det være klamt!

Karl-Ove og Linda

Og når din næste siger: ”Yes, så kom bind 48 af Karl-Ove Knausgårds ”Min Kamp” endelig! Nøj, hvor jeg glæder mig til 1800 sider mere om dagliglivet i den norske middelklasse!” så siger du: ”Du ved godt, at hans kone har skrevet en bedre udgave af historien, som kun fylder 115 sider ikke?”

Ja, den er god nok. Karl-Oves kone Linda, hvis psykiske problemer udstilles i ”Min Kamp”, har skrevet en utroligt stemningsfuld kortroman, der blander svensk socialrealisme, græsk mytologi og psykedeliske vibes på smukkeste vis i en skildring af psykisk sygdom. Læs ”Helioskatastrofen”, hvis du er lidt for VIP til at bruge 35000 timer af dit liv på at læse ”Min Kamp”.

Go weird

Når en eller anden medløber så siger ”Jeg elsker Game of Thrones, ikke siden Harry Potter har det været så spændende at læse det samme som alle andre!” så siger du, lidt casualt og nonchalant, ”ah, jeg ved ikke, er fantasy ikke lidt passé? Selv er jeg gået over til New Weird”, og så hiver du en Jeff VanderMeer bog op af lommen. VanderMeer er kongen af den hippe New Weird genre, der blander de traditionelle genrer fantasy, science fiction og horror, til et mere komplekst, mere litterært og langt mere syret produkt . Læs for eksempel VanderMeers Southern Reach-trilogi, om det mystiske Area X. Trilogiens første bog ”Annihilation” er en felt-dagbog fra en biolog, der på en ekspedition i Area X inhalerer nogle sporer fra en levende skrift på væggen i et omvendt tårn (weird, yes). Sporerne har en mærkelig effekt på hende, og de andre ekspeditionsmedlemmer begynder i øvrigt at forsvinde… Weird thing, you make my heart sing!

Det var dét, tre lette måder at skille sig ud fra flokken, lån bøgerne på biblioteket og start dit liv som litterær Rasmus Modsat allerede i dag.

Tilføj kommentar