Caroline: Du skal ikke være bange

ons. 24. aug. kl. 10.22

By EE8Z

0 comments
Du kan godt forstå et digt. Digte er ikke litteraturens ekspertkryds for særligt begavede og dannede læsere.

Det er ok at forholde sig til et digt på samme uforskrækkede måde, som man hører en sang i radioen. Hermed ikke sagt, at der ikke er masser at forstå. Det er bare ikke så svært. Det er også ok bedst at kunne lide digte med et tydeligt budskab. Eller at læse digte, fordi ordene er flotte.

Signe Gjessing skriver i digtsamlingen Blaffende rum, nænnende alt ”Horisonterne er de hvepsestik verden giver uverdensmørket i det uendelige: verden går til, bagefter det.”  Jeg ved ikke hvad dét skal betyde, men det er meget flot og undergangsagtigt.

Blågårdens Bibliotek og Islands Brygge Bibliotek vil i den kommende tid satse endnu mere på digte, end vi har gjort hidtil. Vi skal være spydspidsbiblioteker for lyrik i København (ja grin bare).

Vi køber ind af den danske samtidslyrik, også den mere apokryfe, som ikke findes på Hovedbiblioteket.

Læs nogle digte, don’t be shy, du har intet at tabe (medmindre du afleverer for sent og får en bøde – ”det er helt normalt at begræde // de helt vilde distant bureaucrats // som dont understand de lokale realiteter” som Victor Boy Lindholm skriver i Guld), og de er endda ofte korte.

Tilføj kommentar