Brahim: Nørrebro si'r stop mob, løb i galop

02.04.2015, Kl. 14.32

By EE8Z

0 comments
I pinsen er der Nørrebroløb for femte år i træk, og drengene fra Gadepulsen er i fuld gang med forberedelserne.

Drengene bag Nørrebroløbet er trådt ind i en travl periode, hvor der bliver knoklet hårdt med at få tilladelser, skaffe sponsorater og få så mange løbere som muligt. For to uger siden var vi også inde og se Natholdet og fik talt med Anders Breinholdt.

De største udfordringer, som drengene møder, er måske at bevare motivationen. Men de kommer op og laver Nørrebroløb i deres ferie. Det fortæller lidt om, hvor meget de går op i, at det bliver et fedt løb.

Der er lige nu 14 drenge i alderen 11-15 år fra Gadepulsen med til at arrangere Nørrebroløb i forbindelse med Dansk Flygtningehjælps projekt, MIND YOUR OWN BUSINESS. Løbet er en slags mikrovirksomhed, hvor drengene er delt ind i grupper. Den gruppe, jeg er ansvarlig for, er for eksempel kommunikationsgruppen.

Selve løbet er et motionsløb på 5 km for alle, der har lyst til at støtte op om Nørrebro og deltage i en aktiv og hyggelig dag med venner, familie og beboere fra kvarteret. Du bestemmer selv, om du vil løbe eller gå gennem Nørrebros gader. Vi starter og slutter på Blågårds Plads og passerer blandt andet Folkets Park, Hans Tavsens Park, Sankt Hans Torv og Peblinge Sø på ruten.

Det er femte år, vi arrangerer løbet, og fra begyndelsen har drengene gerne ville vise et andet Nørrebro end bilbrande og bandekriminalitet. De ønsker, at vores kvarter skal være kendt som en mangfoldig og rummelig bydel, hvor der er tolerance og plads til alle.

Lige nu er der lidt over 100 tilmeldte, men der er kan være op til 1.000 løbere, så vi vil meget gerne have flere tilmeldinger.

I år har drengene valgt at donere 10 % af overskuddet til +Camp, som arrangerer sommerlejr for børn og unge mellem 10 or 17 år, der har det svært. Grunden til, at de har valgt at donere penge, er, at noget af overskuddet fra løbet skal gå til et godt formål. Sidste år blev 10 % doneret til UNICEF. Men dette års motto er: Nørrebro si'r stop mob, løb i galop.